23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Oficialiai atidarytas atnaujintas futbolo akademijos „Panevėžys“ stadionas

AutoriusJPFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Nuo šiol futbolo entuziastai Panevėžyje galės džiaugtis geresnėmis sąlygomis treniruotis ir siekti aukštų sportinių rezultatų. Šiandien oficialiai atidarytas atnaujintas futbolo akademijos „Panevėžys“ stadionas, esantis Smėlynės gatvėje. Stadione atlikti  infrastruktūros atnaujinimo darbai.

„Šiandien gera diena visai Panevėžio futbolo bendruomenei – atidarome atnaujintą stadioną. Nuolat siekiame sudaryti geriausias sąlygas sportuoti, siekti pergalių, o šis stadiono atnaujinimas yra dar vienas svarbus žingsnis šia kryptimi. Nuoširdžiai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie stadiono atnaujinimo, ypač Lietuvos futbolo federacijai už reikšmingą indėlį. Tai puikus bendradarbiavimo pavyzdys, kurio naudą pajaus visa sporto bendruomenė. Linkiu visiems, kurie čia treniruosis ir rungtyniaus, didžiausios sėkmės ir daugybės pergalių“, – sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius pridūrė: „Panevėžys neabejotinai yra sporto miestas ir labai džiugu, kad duris atveria dar vienas sutvarkytas futbolo infrastruktūros objektas. Svarbu, kad miesto savivalda suvokia sporto infrastruktūros reikšmę, o tai matydama ir federacija sutiko skirti dirbtinę dangą šiai aikštei. Esu įsitikinęs, kad šis renovuotas stadionas tinkamai pasitarnaus ne tik reprezentacinei miesto komandai, tačiau ir futbolą mylinčiam miesto jaunimui“.

Lietuvos futbolo federacija, prisidėdama prie stadiono modernizavimo, padovanojo naują dirbtinę dangą. Panevėžio miesto savivaldybė paskelbė viešųjų pirkimų konkursą dangos atnaujinimo darbams, kurį laimėjo UAB „Sportinės dangos“. Futbolo aikštėje buvo demontuota sena – 13 metų naudota danga, rangovai paklojo naująją sintetinę dangą, užpildė kvarciniu silicio smėliu ir gumos granulėmis, futbolo aikštę sužymėjo linijomis. Smėlynės g. 2B futbolo aikštės remonto darbams atlikti iš miesto biudžeto skirta daugiau nei 68 tūkst. Eur.

Be to, siekiant užtikrinti modernias sąlygas visame stadione, buvo priimtas sprendimas atnaujinti apšvietimą, sutvarkyti persirengimo kabinas. Šiuo metu vyksta viešasis konkursas apšvietimo projekto parengimui.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Derybose dėl Nacionalinio stadiono perdavimo laukiama EK išvados: tai reikš žalią šviesą

confident-noyce

A. Avulis teigia, kad Nacionalinis stadionas bus statomas iš karto gavus EK pritarimą: tikisi projektą baigti 2027 m. viduryje

confident-noyce

LFF prezidentas: man nesuvokiama, kai daromas koncertas likus savaitei iki futbolo rungtynių

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau