23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Panevėžyje užsiliepsnojo lentpjūvėgyventojai įspėjami vengti buvimo lauke

AutoriusJP, bnsFotoVILMANTAS BIELIŪNAS

Panevėžyje dega lentpjūvė, arčiau gyvenantiems žmonėms rekomenduojama uždaryti langus, nebūti lauke.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, pirmadienį 5.40 val. skubios pagalbos numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Panevėžyje, Lentpjūvių gatvėje dega lentpjūvė.

Į įvykio vietą išsiųstos ugniagesių pajėgos, informacija apie įvykį perduota Panevėžio apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, gaisro gesinimui pasitelktos gausios ugniagesių pajėgos.

„Įvykyje dirba ugniagesiai atvykę šešiomis automobilinėmis cisternomis ir automobilinėmis kopėčiomis“, – sakė PAGD atstovė.

Pasak jos, pirmosioms pajėgoms atvykus į įvykio vietą, patalpos buvo stipriai uždūmintos, o gamybinėse patalpose viduje medžiagos degė atvira liepsna.

„Šiuo metu gaisras gesinamas, gyventojams yra išsiųstas trumpasis perspėjimo pranešimas dėl galimai padidėjusios oro taršos, rekomenduojama laikyti uždarytus langus, nebūti ilgai lauke“, – kalbėjo E. Zdanavičienė.

PAGD atstovės teigimu, apie gaisrą pranešęs žmogus pats buvo lentpjūvės viduje, negalėjo iš jos ištrūkti.

„Pranešėjas (…) buvo antrame pastato aukšte, negalėjo iš patalpų išeiti dėl uždūmintų patalpų. Atvykę ugniagesiai išvedė žmogų iš patalpų“, – pasakojo ji.

Anot PAGD atstovės, pagal pirminę informaciją, gaisras kilo lentpjūvės džiovykloje, dviejų aukštų mūriniame pastate.

Kilus gaisrui, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai išplatino pranešimą dėl galimo pavojaus sveikatai.

Anot jų, jei gyventojai yra lauke ir mato tamsius dūmus, užuodžia specifinį kvapą, reikėtų pasitraukti į priešvėjinę pusę, kad vėjas neneštų dūmų į juos.

„Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija, rekomenduojame sistemas išjungti. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus“, – rašoma NVSC panešime.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Užgesintas lentpjūvėje Panevėžyje kilęs gaisras

confident-noyce

Dėl gaisro Panevėžyje aplinkosaugininkai įspėja apie padidėjusią oro taršą

confident-noyce

Savaitgalį degė miško paklotė, ūkiniai pastatai, šieno rulonai, liepsnose pražuvo kombainas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau