23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Šiemet į kunigų seminariją priimti septyni naujokai

AutoriusBNSFotoFREEPIK.COM

Šiemet į kunigų seminariją priimti septyni kandidatai.

Jie pradėjo propedeutinį – įvadinį – kursą, pranešė Telšių vyskupijos kurija.

Anot jos, dar vienas iš Telšių vyskupijos kilęs kandidatas, pajutęs pašaukimą būti kariuomenės kapelionu, pasiruošimą kunigystei pradeda specialiai tam skirtoje kunigų seminarijoje Romoje.

Lietuvos propedeutinio kurso vadovo Viliaus Viktoravičiaus teigimu, šiemet priimta beveik dvigubai daugiau asmenų nei pernai.

„Palyginti su kitais metais, yra padaugėjimas. Pernai buvome priėmę tik keturis, užpernai – penkis, o šiemet – septynis“, – BNS sakė jis.

Seminarijoje ugdymo procesas susideda iš trijų etapų – parengiamojo kurso, filosofijos studijų ir teologijos studijų. Mokslai vyksta visose trijose Lietuvos seminarijose – Telšių, Kauno ir Vilniaus.

Baigę seminariją klierikai gauna Vilniaus kunigų seminarijos diplomą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžio vyskupijoje – nauji kunigų paskyrimai

confident-noyce

V. Čmilytė-Nielsen kunigo R. Doveikos teiginius vadina interpretacija: užtenka pažvelgti į nesisteminę žiniasklaidą

confident-noyce

Vyskupija: pareigose pažemintą už tvirkinimą teistą V. Karecką nuo dviprasmiškų situacijų saugos klebono priežiūra

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau