19.3 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Garsiai startavo edukacinis projektas „Išlikimo kambarys „Skambutis“

AutoriusINDRĖ RAPKEVIČIENĖFotoORGANIZATORIŲ

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padalinyje „Židinys“ energingai rokenrolo ritmu įvyko projekto „Išlikimo kambarys „Skambutis“ pristatymas bendruomenei.

Į renginį susirinko per 80 bibliotekos bičiulių iš V. Žemkalnio gimnazijos, „Saulėtekio“ progimnazijos ir M. Karkos pagrindinės mokyklos, turėjusių puikią progą susitikti su vaikų rašytoju, žurnalo „Laimiukas“ redaktoriumi, muzikos kūrėju ir atlikėju Virgiu Šidlausku.

Svečias susitikimą pradėjo gitaros garsais ir nuotaikinga daina, o vėliau sekė ir įtraukiančios istorijos kūrimas, padėjęs geriau susipažinti su jo knygų personažais. Autorius trumpai pristatė savo pagrindinius knygų herojus, o tuomet pavaizdavo juos dideliame popieriaus lape. Vaikai gavo užduotį sugalvoti, koks muzikos instrumentas jiems tiktų, grupės pavadinimą bei atliekamos muzikos stilių. Ir galiausiai visi kartu surengė improvizuotą pasirodymą. Netrūko ir kitų linksmų dainų apie gyvūnus: ant banano žievės paklydusį raganosį, medų mėgstančią širšę, tekančią lavą ir kitų, kurias kartu traukė visi renginio dalyviai.

Po tokių linksmybių sekė supažindinimas su orientaciniu žaidimu – „Išlikimo kambarys „Skambutis“, kurio tema – „Antano Smetonos laikų Lietuva ir kiti istorijos skanėstai“. Kaip pasakojo žaidimo sumanytoja bibliotekininkė Lina Kučinskienė, „išlikimo kambarys yra skirtas 3–5 klasių moksleiviams, komandoms iki 25 žmonių. Dalyvių užduotis – patekus į Lietuvos praeities kambarį, greičiau nei per 50 minučių įveikti išspręsti 11 netradicinių užduočių ir iššifravus telefono numerį, „paskambinti“ LR prezidentui A. Smetonai bei perduoti nurodytą žinutę. Kiekvienos komandos laikas fiksuojamas, o greičiausiai atlikusios užduotis 3 komandos bus apdovanotos prizais“.

Kviečiame pasitikrinti, o galbūt įgyti naujų žinių apie Lietuvos praeitį, žaidžiant inovatyvų edukacinį žaidimą. Registruotis galite tel. 0 45 461 567, el. p. zidinys@panbiblioteka.lt arba apsilankius bibliotekoje „Židinys“, Nemuno g. 76.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžiečių prašoma padovanoti knygą kaimo bibliotekai

confident-noyce

G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekos fondus pildo E. Gaspariūnaitės-Taločkienės kūryba

confident-noyce

G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje – A. Šliogerio atminimo vakaras

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau