19.3 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Siuntos pristatymo laikas gali priklausyti ir nuo jūsų: ekspertas dalijasi patarimais, kurie padės užsakymą gauti greičiau

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Apsipirkimas internetu jau seniai tapo daugelio kasdienybe – sutaupyti pinigai, laikas bei didesnis pasirinkimas vilioja vis daugiau žmonių. Tačiau, jei produkto reikia laukti ilgiau, pirkėjai linkę rinktis fizines parduotuves, taip užsitikrindami, kad reikiami pirkiniai juos pasieks laiku. Svarbu žinoti, kad apsiperkant internetu prekių krepšelis gali atkeliauti jau sekančią dieną, jei žinote keletą gudrybių.

„Vis greitėjantis gyvenimo tempas lemia, kad svarbioms progoms ar šventėms imame ruoštis paskutinėmis minutėmis, todėl įsigyti produktus reikia čia ir dabar. Prekybininkai ir siuntų pristatymo įmonės deda visas pastangas, kad pristatymo greitis patenkintų klientų lūkesčius, tačiau yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti ir jūs, jei norite savo pirkinius gauti kuo greičiau“, – sako T. Vaišvila.

Jis priduria, kad užsakymo pristatymo laikotarpis susideda iš keleto etapų. Pirmiausia, tam įtaką daro el. parduotuvės reakcijos laikas ir kaip greitai darbuotojai gali suruošti užsakymą, kada siuntų bendrovės jas paima iš pardavėjo sandėlio, o taip pat ir valstybė, į kurią turi nukeliauti siunta bei kiti siuntų pristatymo įmonės procesai.

Patikrinkite parduotuvės pristatymo politiką

Kiekvienas prekybininkas supranta, jog pirkėjui itin svarbus užsakymo pristatymo greitis, todėl dažniausiai savo puslapyje nurodo, kiek laiko vidutiniškai trunka pristatymas.

„Jei produkto reikia dar tą pačią savaitę, verta patikrinti, koks yra užsakymo pristatymo laikotarpis. Taip pat atkreipkite dėmesį į prie produkto esančią informaciją – prekybininkai dažnai nurodo, ar prekė yra sandėlyje, ar reikės laukti, kol parduotuvė ją gaus iš tiekėjo. Todėl neverta tikėtis, kad produktą, kurio nėra sandėlyje, jūs gausite rytoj ar poryt“, – tvirtina „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas.

Jis priduria, kad verta atsižvelgti ir į laikotarpį, kuomet darote užsakymą. Pavyzdžiui, juodojo penktadienio išpardavimų ar didžiųjų metų švenčių metu užsakymų kiekis gerokai išauga, todėl natūralu, kad jų suruošimas gali trukti ilgiau.

Rinkitės vietinius verslus

Didelę įtaką užsakymo pristatymo greičiui daro ir tai, kokį kelią nuo prekybininko sandėlio iki jūsų turi nukeliauti siunta.

„Siunta iš Europos šalių Lietuvą pasiekia per vidutiniškai 3-4 darbo dienas, tačiau jei perkate iš tolimesnių šalių ar ne Europos Sąjungos šalių, pristatymas gali užtrukti ilgiau. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje siuntos keliauja 1-2 darbo dienas, todėl renkantis vietines el. parduotuves, tikėtina, kad siuntą gausite gerokai greičiau“, – teigia T. Vaišvila.

Užsakymą atlikite darbo valandomis

Taip pat atkreipkite dėmesį, kuriuo metu įsigyjate prekes – užsakymai pateikti darbo valandomis dažniausiai yra apdorojami greičiau, kadangi parduotuvės ir sandėliai aktyviai dirba.

„Užsakymą pateikus po darbo valandų, jis, greičiausiai, bus apdorotas tik kitą darbo dieną. Todėl, jei žinote, kad jums produktų reikia kuo greičiau, užsakymą rekomenduojama atlikti anksti ryte ar iki pietų. Tokiu atveju tikimybė, kad jis bus išsiųstas tą pačią dieną, gerokai padidėja. Daugelis siuntų pristatymo bendrovių siuntas iš siuntėjų paima darbo valandomis, o jei siunta bus perduota kurjeriui tą pačią dieną, jūsų prekės pristatymo laikas sutrumpės“, – pasakoja „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas.

Susisiekite su el. parduotuve

Jei įsigytų produktų jums reikia kuo greičiau, galite susisiekti su el. parduotuve ir paaiškinti situaciją. Dažniausiai prekybininkai noriai sprendžia sudėtingas situacijas, kad suteiktų kuo geresnę patirtį klientui.

„Nevenkite informuoti, kad siuntos jums reikia skubiai. Prekybininkai žinodami, kad prekė jums reikalinga kuo greičiau, jie gali ją išsiųsti tą pačią dieną, net jei standartinis pristatymo laikas yra ilgesnis. Taip pat jie gali pasiūlyti kitas alternatyvas – išsirinkti panašų produktą, kuris yra lengviau pasiekiamas ar atsiimti užsakymą tiesiai iš sandėlio“, – sako T. Vaišvila.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Iš Lietuvos į Vakarų Europą asmuo siuntė savaime užsidegančias siuntas

confident-noyce

Planuojate siųsti siuntinį paštomatu? Pasitikrinkite, ar jo turinyje nėra daiktų iš draudžiamų daiktų sąrašo

confident-noyce

Apsipirkimas internetu karščių metu: kaip apsaugoti savo siuntas?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau