23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

„Stasys Museum“ efektas – beveik 40 tūkst. lankytojų per 3 mėnesius

AutoriusJPFotoPAULIUS ŽIDONIS

Panevėžyje duris atvėręs, naujausias šiuolaikinio meno muziejus šalyje – „Stasys Museum“, skaičiuoja pirmųjų trijų veiklos mėnesių arba savito „bandomojo laikotarpio“ rezultatus. Nuo birželio 1-osios veiklą pradėjusį muziejų jau aplankė beveik 40 tūkst. lankytojų, 53 proc. iš jų – panevėžiečiai, 47 proc. – lankytojai iš svetur. Šiltus atsiliepimus apie vizitą muziejuje paliko atvykusieji iš kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos, Estijos, taip pat svečiai iš Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Švedijos, Belgijos, Sakartvelo, Tadžikistano, Indijos ir JAV.

Muziejuje per tris veiklos mėnesius suorganizuotos 77 privačios ekskursijos bei edukacijos, 30 srautinių ekskursijų ir edukacijų bei 4 privatūs renginiai. Ekskursijose ir edukacijose dalyvavo beveik pustrečio tūkstančio muziejaus lankytojų.

„Galime drąsiai sakyti, kad „Stasys Museum“ jau tapo matomu ir žinomu Lietuvos kultūros žemėlapyje. Stebime, kaip dinamiškai ir paveikiai įgyvendinama tarptautinio profesionalaus meno ir kultūros prieinamumo didinimo misija mūsų mieste. Stasio Eidrigevičiaus kūryba paliečia ir sudomina kiekvieną, nepriklausomai nuo amžiaus, geografijos, supančios aplinkos ar turimo meninio išsilavinimo. Per tris mėnesius viršijome tiek muziejui iškeltus tikslus, tiek savo lūkesčius, tad esame dėkingi palaikiusiems, padėjusiems ir prisidėjusiems“, – sako „Stasys Museum“ direktorė Vaida Andrijauskaitė.

Panevėžio miesto savivaldybė „Stasys Museum“ atidarymo proga panevėžiečiams dovanojo galimybę tris mėnesius muziejų lankyti nemokamai. Nežiūrint to, muziejaus lankytojai įsigijo bilietų už daugiau nei 80 tūkst. eurų. Bendros muziejaus pajamos per pirmuosius tris mėnesius viršijo 90 tūkst. eurų.

Tarp paklausiausių vardinėje muziejaus parduotuvėje siūlomų prekių – Stasio Eidrigevičaus knyga „Keliaujanti vaizduotė”, ją populiarumu vejasi dizainerės Kristinos Kruopienytės specialiai „Stasys Museum” sukurti unisex kimono, muziejaus plakatai bei užrašinės.

Spalio mėn. „Stasys Museum“ komanda dalyvaus meno mugėje „ArtVilnius‘24”, kur pristatys didelio populiarumo sulaukusią mobilią Stasio Eidrigevičiaus knygų iliustracijų parodą „Keliaujanti vaizduotė“. Lapkritį Lijono mieste, Prancūzijoje vyks Lietuvos sezono pristatymas, kuriam ruošiama Stasio Eidrigevičius tapybos darbų paroda.

Lapkričio pabaigoje muziejus ketina pristatyti pirmąją tarptautinį pripažinimą pelniusio užsienio kūrėjo, austro Hermann Nitsch parodą Lietuvoje, kuri pakeis dalį esamos debiutinės muziejaus parodos ICON-O-STASYS ekspozicijos. Netrukus muziejus pristatys ir atnaujintą edukacijų programą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vilniaus muziejui perduotas V. Kernagio palikimas

confident-noyce

„Stasys Museum“ architektas A. Syrusas: „Sprendimo įkvėpimu tapo trys raktiniai žodžiai“

confident-noyce

Radviliškio savivaldybė nori perimti geležinkelio stotį ir įkurti muziejų

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau