23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Vasara baigėsi, o jūs dar neatostogavote? Pigios paskutinės minutės kryptys trumpam pabėgimui nuo darbų

AutoriusjpFotofreepik.com

Vasara baigėsi, o jūs kremtatės, kad dar nespėjote pailsėti? Nusiminti tikrai neverta, sako ekspertai – kai rudenį mokiniai ir studentai grįžta į mokyklas, prasideda puikus metas mėgstantiems ramų ir nebrangų poilsį. 

„Neretai moksleivių atostogų metu kelionės yra brangesnės nei įprastai. Todėl rudenį, kai vaikai grįžta į mokyklas, suaugusiesiems yra geras metas susiplanuoti trumpą pabėgimą nuo darbų. Šiuo metu galima rasti nemažai poilsio pasiūlymų išpardavimų, pigesnių skrydžių bilietų, pasimėgauti ramybe, kurios vasarą stinga“, – sako skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Creditea“ Klientų patirties valdymo vadovė Donata Stoškuvienė ir dalinasi keliomis nebrangiomis atostogų kryptimis.

6 pigių trumpų atostogų kryptys

Ryga, Latvija

Rygos senamiestis yra viena mėgstamiausių lankytinų vietų mieste. 1997 metais jis buvo įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą. Ten galima išvysti įvairių epochų – romantizmo, gotikos, baroko, klasicizmo, modernizmo – pavyzdžių. Ypač Rygos centras garsėja Art Nouveau stiliaus pastatais, kurių procentas čia yra didžiausias pasaulyje. Lėktuvo bilietas iš Vilniaus į Rygą į abi puses atsieina nuo 50 Eur, o nakvynė – vos nuo 10 Eur.

Stokholmas, Švedija

Stokholmas – didelis jūrų uostas, didžiausias Skandinavijos miestas, išsidėstęs 14 salų, kurias jungia 57 tiltai. Tai viena gražiausių pasaulio sostinių, kur yra pasaulinio lygio muziejų (ypač rekomenduojama aplankyti Vaza bei ABBA muziejus), o daugumą lankytinų vietų galima pasiekti tiesiog pėsčiomis. Lėktuvo bilietas iš Vilniaus į Stokholmą į abi puses kainuoja nuo 62 Eur, o nakvynė – nuo 25 Eur.

Bilundas, Danija

Bilundas – nedidelis Danijos miestas siauromis gatvelėmis ir nedideliais namukais, apsuptas pievų, miškų ir ežerų. Jis garsėja Legolendo parku, LEGO gamykla, taip pat Lalandija – 10 tūkst. kv. m. ploto pramogų parku. Lėktuvo bilietas iš Vilniaus į Bilundą į abi puses kainuoja nuo 62 Eur, o nakvynė – nuo 80 Eur.

Bratislava, Slovakija

Slovakijos pakraštyje, ant Dunojaus upės krantų įsikūrusi Bratislava yra ne tik šalies sostinė, bet ir didžiausias jos miestas. Jo istorija siekia 2 tūkst. metų ir yra siejama su keltų gentimis bei Romos imperija. Čia greta vienas kito galima pamatyti visiškai skirtingų architektūrinių stilių statinių, o virš viso miesto yra aukštai iškilusi Bratislavos pilis, nuo kurios kuorų galima pamatyti Austriją ir Vengriją. Lėktuvo bilietas iš Kauno į Bratislavą į abi puses atsieina nuo 62 Eur, o nakvynė – vos nuo 15 Eur.

Milanas, Italija

Mados sostinėje Milane gausu įstabaus istorinio paveldo. Miestas savo įspūdinga architektūra nenusileidžia Romai, taip pat iš jo patogu keliauti į kitus žymius Italijos miestus: kelionė traukiniu iš Milano į Veneciją, Florenciją ir Toskaną trunka apie 2 valandas. Milane verta aplankyti Milano katedrą – didžiausią pasaulyje gotikinę katedrą, kurios statyba užtruko 500 metų, Castello Sforzesco – XIV a. pilį, kurios viename kambarių galima pamatyti paties Leonardo Da Vinči tapytas freskas. Lėktuvo bilietas iš Kauno į Milaną į abi puses kainuoja nuo 62 Eur, o nakvynė – nuo 25 Eur.

Briuselis, Belgija

Briuselis – tai ne tik Belgijos, bet ir visos Europos sostinė. Čia galima rasti daugybę parduotuvių, blusturgių, barų, restoranų, muziejų. Viešint Briuselyje būtina paragauti žymiųjų gruzdintų bulvių ir alaus, kurio šalyje verdama daugiau nei 500 rūšių. Žymiausios miesto vietos – parlamento kvartalas, neoklasikinio stiliaus Karališkieji rūmai bei mini Europos parkas, kuriame 1:25 sumažintu mastelio santykiu atvaizduoti Europos pastatai. Lėktuvo bilietas iš Kauno į Briuselį į abi puses atsieina nuo 66 Eur, o nakvynė – nuo 28 Eur.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Atostogauti negalima laukti – kur lietuviai deda kablelį?

confident-noyce

Vasaros ieškoti į Gran Kanariją: sužavės ir paplūdimių, ir kalnų mėgėjus

confident-noyce

5 priežastys, kodėl Madeira – geriausia vieta darbostogoms

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau