23.9 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Priminimas panevėžiečiams: suskubkite atsiimti maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo priemones

AutoriusJP
FotoBENDROVĖS

AB „Panevėžio specialus autotransportas“ kviečia panevėžiečius privačių valdų gyventojus, visą rugsėjo mėnesį užsukti į bendrovės Klientų aptarnavimo skyrių, esantį Pilėnų g. 43, Panevėžyje, ir nemokamai pasiimti jiems skirtas rūšiavimo priemones.

Siekiant užtikrinti patogų rūšiavimo priemonių atsiėmimą, rugsėjį Klientų aptarnavimo skyrius dirbs ilgesnėmis valandomis – antradieniais ir ketvirtadieniais iki 19 val. Trečiadieniais rūšiavimo priemonės bus dalijamos skirtingose Panevėžio miesto individualių namų kvartaluose, kad kuo daugiau gyventojų galėtų patogiai atsiimti maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo komplektus.

Informacija apie konkrečias vietas ir laiką, kur trečiadieniais bus dalinamos priemonės, bus skelbiama iš anksto.

Artimiausios rūšiavimo priemonių dalinimo akcijos vyks šiose vietose:

  • Rugsėjo 11 d. aikštelėje ties Staniūnų g. ir Ukmergės g. sankirta (prie AB „Naujoji Ringuva“) nuo 17 iki 19 val.
  • Rugsėjo 18 d. Vilties g. ir Lentpjūvių g. sankirtoje nuo 17 iki 19 val.
  • Rugsėjo 25 d. aikštelėje ties Darbo a. ir Valstiečių g. sankirta (prie žemdirbių turgaus).

Atvykusiems privačių valdų savininkams bus suteiktas 120 litrų talpos maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo konteineris su filtru, 7 litrų rudas kibirėlis maisto ir virtuvės atliekoms rinkti bei rūšiavimo atmintinė. Gyventojai, atsiimdami priemonių komplektus, privalo turėti asmens tapatybės dokumentą.

Privačių valdų gyventojai, kurie tinkamai rūšiuoja atliekas, suteikiama galimybė sumažinti sąskaitas už atliekų tvarkymą. Šia tvarka siekiama parodyti, kad atsakingas požiūris į tvarų gyvenimo būdą gali būti ekonomiškai naudingas. Esminė sąlyga – būtina naudotis visais rūšiavimo konteineriais (maisto ir virtuvės atliekų, pakuočių, stiklo bei mišrių atliekų). Norintys tapti atsakingais ir tvariais namų ūkiais raginami neatidėlioti ir atsiimti maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo priemones.

Nuo šių metų spalio 1 d. privačių valdų gyventojai galės pradėti naudotis maisto ir virtuvės atliekų surinkimo sistema ir pradėti rūšiuoti šias atliekas. Planuojama, kad atliekos šaltuoju metų laiku bus surenkamos kartą per mėnesį.

Surinkimo grafikai skelbiami bendrovės interneto svetainėje.

AB „Panevėžio specialus autotransportas“ ragina gyventojus aktyviai dalyvauti maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo procesuose ir taip prisidėti prie tvaresnės aplinkos kūrimo.

Kilus bendriems klausimams dėl rūšiavimo priemonių dalinimo procesų prašome kreiptis: tel.: +370 607 77760 arba kreiptis el. p.: uzsakymai@psa.lt.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasvalio mieste ir rajone pradedamas didelių gabaritų atliekų surinkimas apvažiavimo būdu

confident-noyce

Atliekų rūšiavimas Lietuvoje ir ES: kodėl vis dar neturime vieningų rūšiavimo taisyklių?

confident-noyce

Netinkamoje vietoje šiukšles paliekančius panevėžiečius tramdo vaizdo stebėjimo kameromis

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau