Panevėžio savivaldybė neketina parduoti bendrovės „Grauduva“ akcijų

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ
Panevėžio savivaldybė neketina parduoti bendrovės „Grauduva“ akcijų.

Laidojimo paslaugas Panevėžio miesto ir rajono gyventojams nuo 1976 metų teikiančią bendrovę „Grauduva“ buvo siekiama ne kartą privatizuoti. Šį sykį su tokiu prašymu – įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą Panevėžio miesto savivaldybei priklausančias UAB „Grauduva“ akcijas – kreipėsi UAB „Revco1“. Šios bendrovės prašymas bus svarstomas Tarybos posėdyje vasario 29 dieną.

Tačiau miesto Tarybai pareiktas sprendimo projektas, kuriame siūloma neįtraukti Panevėžio miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančių UAB „Grauduva“ akcijų į Panevėžio miesto savivaldybės privatizavimo objektų sąrašą.

Panevėžio miesto savivaldybei priklauso 346 430 vnt. UAB „Grauduva“ akcijų, o tai yra 70,43 proc. Fiziniai asmenys (32) valdo 96 727 akcijas – 19,66 proc. Juridinis asmuo valdo 48 756 akcijas arba 9,91 proc.

Spręs miesto Taryba

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto plėtros skyriaus vedėjas Jokūbas Leipus sakė, kad šiuo metu, iki Tarybos posėdžio, komitetuose svarstomas sprendimo projektas.

„Panevėžio miesto tarybai pateiktas pasiūlymas UAB „Grauduva“ akcijas neįtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą ir nesiūlyti jų parduoti viešojo aukciono būdu. Tad galutinį sprendimą ir priims Taryba. Parengtas toks sprendimo projektas, nes manome, kad bendrovė dirba pelningai. Savivaldybė yra nustačiusi, kokių rezultatų „Grauduva“ turi pasiekti 2021–2024 metais ir kol kas priimtus įsipareigojimus pildo. Be to, akcininkai kiekvienais metais svarsto ir priima sprendimus dėl atitinkamos dalies pelno paskirstymo dividendams“, – aiškino J. Leipus.

J. Leipus.

Neša finansinę naudą

Pasak Miesto plėtros skyriaus vedėjo, akcininkai mano, kad bendrovė veikia pelningai.

„Bendrovė „Grauduva“ neša finansinę naudą ir gerina konkurencinę aplinką. Todėl manome, kad šiuo metu nėra tikslinga parduoti Savivaldybei priklausančias akcijas viešajame aukcione. Beje, tie kurie atsiuntė pasiūlymą, įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą Panevėžio miesto savivaldybei priklausančias UAB „Grauduva“ akcijas, turi akcijų paketą iki 10 proc. Jie yra iniciatoriai viešo aukciono, bet tai nereiškia, kad jiems būtų pavykę nusipirkti Savivaldybei priklausančias akcijas. Juk aukcionas būtų viešas ir pirkėjų būtų ne vienas“, – pasakojo J. Leipus ir teigė, kad ieškoma konstruktyvių sprendimų, kaip pagerinti bendrovės veiklos rodiklius.

Panevėžio savivaldybė neketina parduoti bendrovės „Grauduva“ akcijų.

Girdėjo apie laišką

Prieš porą mėnesių naujienų portalo JP kalbinta bendrovės „Grauduva“ direktorė Aušra Bertulienė sakė girdėjusi, kad Panevėžio miesto savivaldybė gavo laišką, kuriame rašoma apie Savivaldybei priklausančių akcijų privatizavimą.

„Teko girdėti, kad laišką Savivaldybės administracija gavo. Tačiau, kas konkrečiai rašoma laiške, negaliu pasakyti. Žinau, kad kažkas domisi „Grauduva“. Gauta užklausa apie akcijų privatizavimą. Esu samdoma darbuotoja ir su manimi tokiais klausimais nekalbama. Juolab kad akcijų neturiu. Pagrindinis akcininkas – Savivaldybė. Jie ir sprendžia akcijų privatizavimo klausimą“, – aiškino A. Bertulienė ir prisipažino, kad bendrovėje dirba jau 20 metų, iš jų septynerius – direktore.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Už pastatą, kur turėjo būtų Šiaulių menų inkubatorius, aukcione pasiūlyta 29,7 tūkst. eurų

confident-noyce

Valstybės ir savivaldybės nekilnojamasis turtas elektroniniuose aukcionuose turtas įsigyjamas galimai neskaidriai

confident-noyce

Turto bankas: aukcione bus parduodama 14 namelių Molėtų rajone

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau