7.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 23 spalio, 2024

Panevėžio meras pasveikino metines stipendijas konkurse laimėjusius moksleivius

AutoriusJP
FotoPANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
Panevėžio meras pasveikino metines stipendijas konkurse laimėjusius moksleivius.

Šiandien Panevėžio miesto savivaldybėje pasveikinti septyni „Maximalistų“ stipendijas pelnę moksleiviai. Tai Juozo Balčikonio gimnazijos ugdytiniai Kotryna Glemžaitė, Emilis Vitas Navickas, Dovydas Aleknavičius, Ignas Cimnolonskas, Rėjus Mikitavičius, Modestas Januškevičius bei Juozo Miltinio gimnazijos auklėtinis Paulius Klimovas.  

„Džiaugiuosi matydamas gabų, šaunų jaunimą, savo gebėjimais bei pasiekimais garsinančius ne tik savo mokyklas, bet ir mūsų miestą. Jūs esate mūsų ateities Lietuva, todėl didžiuojuosi, kad Panevėžyje auga tokie sumanūs, aktyvūs jauni žmonės. Nuoširdžiai linkiu kuo didžiausios sėkmės, siekiant savo užsibrėžtų tikslų bei svajonių“, – sveikinimo žodį tarė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Emilis Vitas Navickas, Rėjus Mikitavičius, Dovydas Aleknavičius, Ignas Cimnolonskas ir Modestas Januškevičius stipendijas pelnė inovacijų kategorijoje. M. Januškevičiui atiteko pagrindinė 200 Eur siekianti stipendija, o kitiems mokiniams – skatinamoji 100 Eur premija. Beje, D. Aleknavičius bei I. Cimnolonskas stipendijas laimi antrus metus iš eilės. Skatinamoji premija sporto srityje skirta K. Glemžaitei. Perspektyviai sportininkei ši premija skiriama taip pat antrus metus iš eilės. P. Klimovas skatinamąją premiją pelnė visuomeniškumo srityje.

K. Glemžaitė – ne vieną apdovanojimą pelniusi Panevėžio sporto centro trenerių Dalios Vaičikonienės ir Vytauto Vaičikonio ugdytinė. Sportininkė pasaulio jaunių ir jaunimo baidarių ir kanojų irklavimo čempionate tapo pirmąja mergina Lietuvos istorijoje patekusia į vienviečių baidarių A finalą olimpinėje rungtyje. Olimpinės, 500 m rungties, finale užėmė aukštą šeštą vietą.

E. V. Navickas, R. Mikitavičius, D. Aleknavičius, I. Cimnolonskas ir M. Januškevičius nuo jaunų dienų domisi robotika, elektronika, programavimu, dalyvauja įvairiose varžybose, kuriose savo sukurtais darbais geba nustebinti ne tik mokytojus, bet ir Lietuvos universiteto dėstytojus.  Programavimu, elektronika ir inžinerija mokinius domėtis skatina robotikos centre „RoboLabas“ dirbanti informacinių technologijų ir robotikos pedagogė Laura Kuchalskienė bei Juozo Balčikonio gimnazijos informacinių technologijų mokytoja ekspertė Renata Burbaitė.

P. Klimovą dar penktoką „Vilties“ progimnazijos istorijos mokytoja Vitalija Daugėlienė paskatino dalyvauti įvairiuose istorijos konkursuose. Besidomint šalies, miesto istorija vaikinas susidomėjo politika ir taip įsitraukė į nevyriausybinių organizacijų veiklą. Nuo to laiko P. Klimovas aktyviai dalyvauja NVO veiklose. Šis vaikinas taip pat lanko užsiėmimus robotikos centre „RoboLabas“ pas mokytoją L. Kuchalskienę.

Šiame konkurse dalyvavo beveik 600 puikiai besimokantys, gabūs, aktyvūs, laimėjimus įvairiuose konkursuose, olimpiadose bei varžybose pasiekę Lietuvos moksleiviai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Išdalinta šimtatūkstantinė stipendijų suma – net 6 gabiausi moksleiviai iš Panevėžio tarp nugalėtojų

confident-noyce

Apeliacinis teismas nuosprendį dėl Panevėžio mero piktnaudžiavimo skelbs spalio pabaigoje

confident-noyce

Apeliacinis teismas rašys dar vieną nuosprendį Panevėžio merui R. Račkauskui ir jo buvusiai patarėjai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau