2.4 C
Panevėžys
Penktadienis, 28 vasario, 2025

Šventinėms Žolinėms – gardūs ir nebrangūs patiekalai: prireiks tik grilio ir kelių ingredientų

AutoriusJP
FotoFREEPIK.COM


Žolinės šventė ir jos laisvadienis – jau rytoj. Pirkėjų nuomone, pigiausiu tituluojamas prekybos tinklas „Lidl“ kviečia įkaitinti kepsnines bei pradžiuginti namiškius gardžiu kiaulienos ir paprikų troškiniu, kurį palydės bananų desertas.

Ilgojo savaitgalio pietums – kiaulienos ir paprikų troškinys kepsninėje

Pietų pažiba – kiaulienos ir paprikų troškinys, kurį nesunkiai paruošite bet kurioje kepsninėje ar grilyje.

Patiekalui prireiks:

700 g šviežios kiaulienos nugarinės be kaulo

3 saldžiųjų paprikų

1 vidutinio dydžio svogūno

3 skiltelių česnako

2 v. š. alyvuogių aliejaus

120 ml vištienos sultinio

1 a. š. džiovinto čiobrelio

Druskos, pipirų, kitų mėsai tinkamų prieskonių pagal skonį

Garnyrui – virtų ryžių arba bulvių košės, petražolių

Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5–2 cm dydžio gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Užberkite druskos, pipirų, kitų prieskonių ir įtrinkite jais mėsą. Tai padarius, kelioms minutėms atidėkite dubenį į šalį, kad prieskoniai įsigertų į mėsą.

Saldžiąsias paprikas supjaustykite stambesniais gabaliukais, o svogūną ir česnaką – susmulkinkite.

Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ar didesnį puodą, įpilkite 1 v. š. alyvuogių aliejaus. Sudėkite kiaulienos gabaliukus, apkepkite juos iš visų pusių, kol paruduos, ir tuomet išimkite iš keptuvės.

Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus, įpilkite dar alyvuogių aliejaus, jei jo trūksta. Po kelių minučių suberkite česnaką, sudėkite supjaustytas paprikas ir kepkite, kol paprikos suminkštės.

Į keptuvę sudėkite apkepintus mėsos gabaliukus, užberkite džiovinto čiobrelio ir gerai išmaišykite. Tai padarius, supilkite vištienos sultinį ir dar pamaišykite.

Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir 10–15 minučių palikite patiekalą troškintis. Jei reikia, įberkite papildomai druskos ir pipirų.

Iškepus mėsai, o paprikoms suminkštėjus, nukelkite keptuvę nuo grilio. Patiekalą galite patiekti tiek su virtais ryžiais, tiek su bulvių koše, papuošus jį smulkintomis petražolėmis.

Po pietų – gardus ir lengvas bananų desertas

Pasimėgavus sočiais pietumis, kepsninės nereikėtų užgesinti – joje išsikepsite gardų ir kiek egzotišką keptų bananų su medumi desertą.

Jam reikės:

4 bananų

Šlakelio citrinos sulčių

Žiupsnelio cinamono

2 v. š. natūralaus medaus

2 v. š. smulkintų mėgstamų riešutų

Saujos mėgstamų uogų: braškių, šilauogių, aviečių ir kt.

Nuplaukite ir išilgai pusiau perpjaukite bananus. Odele į apačią juos sudėkite į ketaus keptuvę ar kepimo formą. Apšlakstykite bananus citrinos sultimis, užberkite cinamono.

Įdėkite keptuvę ar kepimo formą iki vidutinės kaitros įkaitintą kepsninę ir kepkite apie 10–12 minučių, kol bananai paminkštės.

Iškeptus bananus apšlakstykite šviežiu medumi, apibarstykite riešutais, uogomis. Smaližiai patiekalą gali papuošti plakta grietinėle arba šaltutėliais ledais. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiko patikrinta grilinimo sezono klasika: ši mėsa iškeps skaniausiai su keliais patarimais

JP Redakcija

Šakotis, desertas, rūkytas viščiukas – ant laužo galima pagaminti viską: dalijasi vasarišku pusryčių receptu

JP Redakcija

Lietuvos grilio čempionai pataria, kaip ant laužo gaminamą maistą paversti dar skanesniu

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads