„Saulėtekio“ progimnazijos moksleiviai pripažinti jaunaisiais inovatoriais

AutoriusMODESTAS PARIAUKAFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ
„Saulėtekio“ progimnazijos moksleiviai pripažinti jaunaisiais inovatoriais.

Vilniuje vyko Nacionalinė mokomųjų mokinių bendrovių eXpo varžytuvės „Lietuvos Junior Achievement“. Renginyje dalyvavo 58 jaunosios mokinių bendrovės iš įvairių Lietuvos miestų. Šiais mokslo metais buvo įkurta net 800 mokomųjų mokinių bendrovių, kurios kuria ir gamina įvairius produktus ir paslaugas.

Varžytuvėse dalyvavo ir Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijos komanda. Pasak „Saulėtekio“ progimnazijos verslumo ugdymo mokytojos Agnės Šidlauskaitės, nebuvo lengva įtikinti komisijos narius, kad panevėžiečių sukurti produktai yra geriausi, bet viskas pavyko sklandžiai – komisija buvo įtikinta.

„Renginio metu nuo pat ankstyvo ryto iki vėlyvos popietės mokiniai bendravo su patariamąja, nominacijų ir bendrąja komisijomis. Kiekviena bendrovė atidavė visas pastangas ir energiją, įtikinėdami komisiją, kad jų produktas pats geriausias. Renginys baigėsi apdovanojimais, kurie buvo įteikti geriausioms bendrovėms“, – pasakojo A. Šidlauskaitė.

Varžytuvėse dalyvavusių „Saulėtekio“ progimnazijos mokinių vadovė džiaugėsi, kad jaunieji verslininkai, papildę žinių bagažą, konkursą užbaigė su trenksmu – tapo geriausia mokomąją mokinių bendrove Lietuvoje.

„Saulėtekio“ progimnazijos moksleiviai pripažinti jaunaisiais inovatoriais.

„Progimnazijos jaunoji mokinių bendrovė „BIO MERAA“ buvo apdovanota nominacija „Jaunieji inovatoriai 2023“. Taip pat komisijos sprendimu išrinkta ir „Geriausia mokomąja mokinių bendrove 5-8 klasių kategorijoje 2023“. Per metus, papildę savo žinių bagažą ir pagaminę naują produktą – dantų valymo guminukus, Andrėja, Emilija, Auksuolė ir Rėjus grįžo su trenksmu – tapo geriausia mokomąja mokinių bendrove Lietuvoje“, – džiaugėsi savo auklėtinių sėkme A. Šidlauskaitė.

„Saulėtekio“ progimnazijos moksleiviai pripažinti jaunaisiais inovatoriais.

Pedagogė teigė, kad „Saulėtekio“ progimnazijos moksleivių komanda „BIO MERAA“ šiais mokslo metais tapo geriausia ne tik eXpo varžytuvėse, bet dar balandžio mėnesį Panevėžyje vykusiose regioninėse eXpo varžytuvėse gavo apdovanojimą „Geriausias spendimas verslui“.

„Šiais metais bendrovę sėkmė lydėjo visose parodose, kuriose dalyvavo. Kaip bebūtų, sėkmė laikinas dalykas, todėl, norint tobulėti, reikia ieškoti naujų idėjų“, – kalbėjo verslumo ugdymo mokytoja  A. Šidlauskaitė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžio „Vyturio“ progimnazijos direktorei – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos garbės ženklas

confident-noyce

Praėjus 20 metų po projekto „Dangus“, panevėžietis V. Valuntonis – apie karjerą ir ištikimus klausytojus

confident-noyce

L. Kasčiūnas apdovanojo iš Libano Lietuvos piliečius evakavusius karius ir civilius

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau