Anastasia Chabanenko – 27-erių ukrainietė, kuri su šeima į Panevėžį atvyko siekdama pabėgti nuo karo baisybių. Iki karo ji su vyru ir dukra gyveno Dnipre, kuris įsikūręs vos už 130 kilometrų nuo tuometinės fronto linijos. Tačiau tuomet jie dar neskubėjo palikti gimtosios šalies ir šešis mėnesius gyveno kitame, saugesniame Ukrainos mieste. Vis dėlto, karas pasiekė ir jį, tad 2022-ųjų rugpjūtį šeima atvyko į Panevėžį.
Panevėžys primena gimtuosius namus
„Panevėžį pasirinkome todėl, kad mano vyras prieš keletą metų buvo čia lankęsis ir jam šis miestas labai patiko. Taigi, nė nesvarstėme kitų variantų. Vyrui leido išvykti iš šalies, nes jis turi sužeidimą, kuris neleidžia jam kariauti“, – atviravo Anastasia.
Pasak jos, Panevėžys jai primena gimtuosius namus.

„Tai tylus ir jaukus miestas. Čia daug parkų ir oras gaivus. Mes su dukra esame didelės Panevėžio lėlių vežimo teatro gerbėjos. Nepraleidžiame nei vieno spektaklio, todėl net ir aktoriai mus jau pažįsta. Taip pat dažnai lankomės bibliotekose, kur gausu į ukrainiečių kalbą išverstų knygų. Tai leidžia bent dalele prisiliesti prie gimtų namų“, – džiaugėsi moteris.
Hobis leidžia užsidirbti
Iki karo pradžios Anastasia dirbo vaikų centre, o pagal specialybę ji – ukrainiečių kalbos filologė. Tiesa, Dnipre ji turėjo savo drabužių prekinį ženklą, o siūti ji nesustojo ir dabar.

„Aš esu kūrybingas žmogus, todėl nuolat mėgstu išbandyti kažką naujo“, – teigė ukrainietė.
Šiuo metu ji turi beveik 800 sekėjų „Instagram“ paskyroje @macarons_sweetdreams, kur Anastasia dalinasi savo gaminamų makarunsų desertų nuotraukomis ir kitomis gyvenimo Panevėžyje akimirkomis.
„Makarunsų gaminimas nėra mano darbas. Tai – hobis. Tačiau džiaugiuosi, kad panevėžiečiai juos perka ir tai leidžia šiek tiek užsidirbti, kadangi negaliu ieškotis darbo, kol dukrelė dar nelanko darželio. Vis dar eksperimentuoju gamindama makarunsus – išbandau įvairius skonius, tekstūras. Ateityje planuoju išbandyti ir kitų skanumynų receptų, kuriais papildysiu savo asortimentą“, – pasakojo ji.

Dešimt išskirtinių skonių
„Baigiau du konditerijos kursus, kurie išmokė mane gaminti makarunsus. Dabar klientams galiu pasiūlyti dešimt skonių: „Milka“-aviečių, „Milka“-žemės riešutų, „Dorblu“, aviečių-baltojo šokolado, baltojo šokolado, „Snickers“, „Raffaello“, juodojo šokolado-vyšnių, „Nutella“-bananų ir sūrios karamelės. Mano mėgstamiausi yra „Dorblu“, „Snickers“ ir aviečių“, – pridūrė desertų gamintoja.
Padėka lietuviams
Anastasia – be galo dėkinga Lietuvai.
„Čia gyvena nuostabūs žmonės, o makarunsų dėka turiu galimybę susipažinti su lietuviais ir susirasti naujų draugų. Man tai – labai svarbu. Ačiū už tokį palaikymą“, – dėkojo moteris.
