Pažaiskime žaidimą „O kas būtų, jei“. Tarkime, įeinate į tuščią virtuvę. Ką darytumėte, jei tuščioje virtuvėje turėtumėte pasirinkti tik penkis prietaisus, kuriuos galite įmontuoti? Tai gan sudėtingas klausimas ir reikalauja daug diskusijų. Taigi, kokie yra penki pagrindiniai virtuvės prietaisai, kuriuos kiekvienas turėtų turėti?
Mikrobangų krosnelė
Mikrobangų krosnelė, be abejo, yra pats naudingiausias prietaisas jūsų virtuvėje. Kai galvojate apie mikrobangų krosnelę, tikriausiai galvojate apie prietaisą, kuris šildo greitai paruošiamus spragėsius, taip pat likučius, pagamintus prieš dieną. Tačiau mikrobangų krosnelė yra daug daugiau nei patogus prietaisas. Ar žinojote, kad mikrobangų krosnelė kelia mažesnę nudegimų riziką nei kiti maisto ruošimo prietaisai? Pagalvokite apie tai, kaip prietaisas šildo maistą, bet lieka vėsus kai jį liečiame net ir atidarius dureles po ilgo gaminimo.
Dėl gaminimo žemesnėje temperatūroje, gaminimas mikrobangų krosnelėje apsaugo nuo anglių ir dervų susidarymo. Kancerogeninės medžiagos kelia didelį pavojų sveikatai, ypač pažeidžiamoms gyventojų grupėms, pavyzdžiui, vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Žinoma, vakarykštę skanią vakarienę pašildyti užtrunka mažiau laiko, nei įdėti maistą į įprastą orkaitę ar didelę keptuvę. Špinatai išlaiko beveik visą sveiką folio rūgštį, o įprastoje orkaitėje prarandama apie 77 proc. maistinių medžiagų.
Indaplovė
Niekada nesibaigianti diskusija apie tai, ar indų plovimas rankomis ar mašina yra veiksmingesnis būdas valyti puodus, keptuves, lėkštes ir sidabrinius indus. Žinoma, galime pabrėžti, kad indų plovimas rankomis yra geresnis ekosistemai, nes į dirvą patenka mažiau cheminių medžiagų ir sunaudojama mažiau energijos dirbant rankomis. Tačiau šiuolaikinėje visuomenėje, kurioje turima tiek mažai laiko, šios prekės tampa ypač naudingu prietaisu kiekvieno namuose.
Dėl pažangių technologijų ir inovacijų, indaplovės tapo daug ekologiškesnės. Indaplovės daug geriau išvalo ir išplauna indus, ir mes nekalbame tik apie maisto likučius. Mes taip pat kalbame apie mikrobus ir bakterijas. Indus reikia plauti vandenyje, kurio temperatūra viršija 145 laipsnių pagal Farenheitą, kad išvengtumėte mikrobų ir bakterijų augimo. Vanduo, išleidžiamas iš maišytuvo, tiesiog nepasiekia tinkamos indų valymo temperatūros.
Blenderiai
Atkreipkite dėmesį, kad naudojame daugiskaitą. Virtuvėje niekada negali būti per daug maišytuvų, ypač jei dažnai rengiate dideles vakarienes. Naudojantis šiais prietaisais, gaminimo procesas tampa kur kas greitesnis ir kokybiškesnis, o į savo receptų knygą galite įtraukti net ir pačius sudėtingiausius patiekalus.
Kiekvienas maišytuvas gali turėti skirtingas funkcijas. Pavyzdžiui, galite naudoti vieno tipo maišytuvą, kad pagamintumėte maistingų kokteilį po riebalus deginančios treniruotės, o tada įsijungti antrą, kuris skirtas gaminti tik sultims.
Viryklė/Kaitlentė
Kokybiška kaitlentė turi būti kad ir mažiausioje virtuvėje, kadangi būtent ant jos pagalba bus gaminamas maistas. Šiandien galime surasti platų kaitlenčiu asortimentą, kurios skiriasi gamintojais, kainomis ir funkcijomis. Neabejotinai buitinės technikos specialistai kalbės apie kelis pagrindinius kaitlenčių pasirinkimo kriterijus. Vienas iš pagrindinių skirtumų – skirtingas šilumos šaltinis. Paprastai išskiriami du tipai – elektrinės kaitlentės ir dujinės kaitlentės. Kokybiška viryklė yra labai svarbus virtuvės komponentas. Šiuolaikiškos viryklės leidžia pagaminti skanius patiekalus, kuriuose gausu maistinių medžiagų, kokybiškus kepsnius ir troškinius, kurie leis pasijusti taip tarsi patiekalą būtų gaminęs garsaus restorano šefas.
Šaldytuvas
Neabejotinai vienas iš svarbiausių daiktų jūsų namuose – šaldytuvas. Jei jūsų naujuose namuose nėra šaldytuvo, įtraukite šį buitinį prietaisą į sąrašo viršų. Šaldytuvas pats būtiniausias prietaisas virtuvėje, be kurio, nereikėtų ir kitų, aukščiau išvardintų prietaisų. Tikriausiai jo tiesiog neįmanoma pamiršti.