2.9 C
Panevėžys
Penktadienis, 28 vasario, 2025

Lietuviai karpių akvariumuose nepasigedo

AutoriusJP
FotoBENDROVĖS


2021 metų pradžioje lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ nebeliko akvariumų su gyva žuvimi, kurios daugiausia sudarydavo karpiai. Tačiau, prabėgus beveik metams, prekybininkai pastebi, kad šis sprendimas tik paspartino karpių ir jų produktų pardavimus. Net ir nelikus gyvos žuvies, šviežios žuvies pardavimai toliau sparčiai auga.

„Vietoje akvariumų atsiradusią papildomą erdvę skyrėme atšaldytos ir vakuumuotos žuvies asortimentui plėsti. Pirkėjams pasiūlėme ne tik atšaldytų karpių, bet ir jų filė ar kepsnių. Džiaugiamės, kad šie pokyčiai buvo priimti itin palankiai – palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, karpių ir jų produktų pardavimai ūgtelėjo 63 proc.“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak jos, šviežios žuvies pardavimai auga kiekvienais metais, vis daugiau žmonių renkasi žuvį bei jūros gėrybes: „Mėsos suvalgome vis dar daugiau, bet pati tendencija žuviai ir jūros gėrybėms yra palanki. Tai skatina ir mus formuoti asortimento įvairovę. Didelę jo dalį importuojame – nuo skirtingų rūšių menkių iki doradų, vilkešerių ar plekšnių. Visgi ne vienerius metus populiariausiu pasirinkimu lieka lašiša. “

Kita nuolat stiprėjanti tendencija – įvairių pusgaminių, skirtų skubantiems ar norintiems greitai ir lengvai pasigaminti patiekalą, asortimento ir pardavimų augimas.

„Sutikite, kad daug paprasčiau namuose paruošti įsigytą žuvies filė ar pjausnį nei parsinešus namo dar doroti žuvį“, – E. Dapkienė.

Prekybos tinklo asortimente yra ne tik importuojamos žuvys, bet ir daug Lietuvoje užaugintų žuvų: šamų, tilapijų, alpinių šalvių, plačiakakčių ir eršketų. Tiesa, nė viena jų kol kas nepralenkia lašišos.

„Atšaldytos lašišos pardavimai ir toliau lenkia karpių pardavimus. Šiemet daugiau nei 6 kartus. Akivaizdu, lietuviai lašišą valgo ne tik restoranuose, bet ir drąsiai gamina namuose. Be to, artėja didžiosios šventės – gruodį lašiša tikrai puikuojasi ant daugumos stalų kaip ir silkė“, – teigia E. Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vaivorykštinis upėtakis: gurmaniškos vakarienės paslaptis už ypatingai žemą kainą

JP Redakcija

Kaip išsirinkti skaniausią rūkytą žuvį? 3 pagrindiniai kriterijai

JP Redakcija

Tiks ir greitiems pietums, ir nebrangiai, bet šventiškai vakarienei: 3 receptai su populiarėjančia žuvimi

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads