19.6 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 2 gegužės, 2024

Panevėžio verslas miestui dovanoja žinomo panevėžiečio skulptoriaus sukurtą skulptūrą

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖFotoRIMVYDAS ANČEREVIČIUS
Skulptūra bus pastatyta Respublikos ir P. Puzino g. sankryžoje ties senuoju buvusio Lietuvos banko pastatu.

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai 30-ies metų jubiliejaus proga miestui dovanoja panevėžiečio skulptoriaus Vytauto Tallat-Kelpšos sukurtą skulptūrą „Verslo skrydis“. Ji bus pastatyta Respublikos ir P. Puzino g. sankryžoje ties senuoju buvusio Lietuvos banko pastatu.

Planuojamas skulptūros pastatymo ir atidengimo laikas – lapkričio mėnuo. Skulptūra bus įrengta ir pastatyta Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų lėšomis. Meninio kūrinio vertė 95,7 tūkst. eurų.

Šiandien Panevėžio miesto tarybos politikai pritarė dovanai ir bendru susitarimu nusprendė, kad „Verslo skrydis“ bus statomas numatytoje vietoje.

Veiklos sukaktį įamžins dovana

Panevėžio PPAR šiemet minėdami savo veiklos 30-metį planuoja miestui padovanoti V. Tallat-Kelpšos sukurtą skulptūrą „Verslo skrydis“. Skulptūra turėtų būti 6,5 metrų aukščio, ją sudarytų 4 m granitinis postamentas ir 2,5 m bronzos figūra. Jos vertė – 95,7 tūkst. eurų.

Skulptūra bus pastatyta Respublikos ir P. Puzino g. sankryžoje ties senuoju buvusio Lietuvos banko pastatu.

Panevėžio meras Rytis Račkauskas džiaugiasi verslo dovana.

„Džiugu, kad mieste veikia stipri, verslą vienijanti organizacija, kuri siekia ne tik užtikrinti verslo sėkmę garantuojančius procesus, bet ir drauge kuria dar gražesnį Panevėžį“, – teigė meras R. Račkauskas.

Pristatė personalinėje parodoje

Skulptoriaus V. Tallat-Kelpšos sukurta skulptūra „Verslo skrydis“ buvo pristatyta Panevėžio miesto dailės galerijoje personalinėje retrospektyvinėje skulptūros ir tapybos parodoje, skirtoje paminėti menininko 65-mečiui.

Tuomet menininkas V. Tallat-Kelpša naujienų portalui JP atskleidė, kad kurį laiką buvo svarstoma, kaip įamžinti Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų trisdešimtmetį.

V. Tallat-Kelpša atskleidė, kad kurį laiką buvo svarstoma, kaip įamžinti Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų trisdešimtmetį.

„Buvo nutarta, kad Rūmai, tokia gražia proga, Panevėžiui įteiks dovaną – pastatys skulptūrą. Meno kūrinys tikrai papuoš Panevėžį. O ir skulptūra „Verslo skrydis“ pasirinkta neatsitiktinai. Panevėžio PPAR geriausiems savo nariams už įvairius nuopelnus teikia tokias sumažintas skulptūrėles“, – pasakojo V. Tallat-Kelpša.

Skulptūra jau išlieta

Panevėžietis skulptorius atskleidė, kad skulptūra „Verslo skrydis“ jau išlieta.

„Skulptūra bus 6,5 metrų aukščio – 4 metrų granitinis postamentas ir 2,5 metrų bronzos figūra. Skulptūra atlieta Vilniuje, Rimo Keturkos liejykloje. Šioje liejykloje lieju ir mažąją plastiką. Su jais bendradarbiauju jau seniai, geri meistrai. Granitinis postamentas daromas Ukmergėje, o skulptūrą planuojame pastatyti lapkričio mėnesį“, – teigė V. Tallat-Kelpša.

V. Matkevičius.

Darbai suderinti

Panevėžio PPAR generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius sako, kad su menininku V. Tallat-Kelpša bendrauja seniai.

„Sumažintą skulptūrėlę „Verslo skrydis“ jau daugelį metų teikiame geriausioms verslo įmonėms už įvairius laimėjimus ir pasiekimus, teikiame jas ir verslininkams. Tai aukščiausias verslo įvertinimas, todėl ir pasirinkome statyti didžiąją skulptūrą Respublikos ir P. Puzino gatvių sankryžoje. Žinoma, prieš tai suderinome su menininku, o jis tai minčiai pritarė. Be to, suderinta ir su Panevėžio architektais, ir su miesto vadovais“, – aiškino V. Matkevičius ir mano, kad Panevėžio miestui tai bus unikali dovana.

Prierašas pabaigoje: 3pl sandėliavimas


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžyje atidengta aktoriaus D. Banionio skulptūra

confident-noyce

Ne visos Laisvės aikštę ir Senvagę puošusios skulptūros grįš į savo vietas

confident-noyce

Komisijai nurodžius nuimti „Vėliavnešių“ paminklą, Ukmergės savivaldybė neskuba to daryti

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau