Nustebinkite savo svečius: netikėtas ingredientas, kuris į jūsų virtuvę atneš vasarą

AutoriusJP
FotoORGANIZATORIŲ


Kiekvieną sekmadienį žiūrovus neeiliniais receptais stebinantys profesionalūs TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefai šįkart nusprendė priimti Mindaugo Rainio iššūkį ir paruošti savo patiekalus su rabarbarais – juk dabar pats jų sezonas.

Tomas Rimydis rabarbarus panaudos gamindamas jautienos žandų salotas, o Vylius Blauzdavičius iš minėto ingrediento gamins padažą, idealiai tinkantį prie jautienos nugarinės kepsnio.

Gerai paruoštai mėsai neabejingas V. Blauzdavičius savo patiekalui pasirinks sausai brandintą jautieną. „Kepant jautieną svarbiausias dalykas yra sušildyti ją viduje. Per daug neperkepti, bet sušildyti. Jeigu tai yra storas gabalas, galite drąsiai jį iš visų pusių pavartyti – kepimo laikui tada nėra standarto. Termometras visada yra geriausias draugas“, – sakys jis.

Stambiais gabalais supjaustęs rabarbarus žinomas vyras atskleis, kad šie suminkštėja kepimo metu, o ypatingas ingredientas rabarbarų padažui suteiks karamelinį prieskonį. Tiesa, dar vieną padažą jis paruoš ir mėsai – kokį, pamatysite laidoje.

Kitas virtuvės šefas Tomas į laidą atvyks jau paruošęs namų darbus – anot jo, gamtoje gaminti kur kas įdomiau, kai įdirbis padarytas iš anksto. Tuomet galimi patys netikėčiausi ir labiausiai gomurį lepinantys eksperimentai. Anot Tomo, svarbiausia salotoms tinkamai pamarinuota mėsą. Kadangi jautienos žandai – gana kaprizingi, marinuoti teks net dvi dienas.

Dar viena virtuvės šefo salotų paslaptis – originaliai ruošti agurkai. Supjaustęs juos nedideliais gabalėliais, T. Rimydis siūlys juos deginti.

 „Tai – ne tik grožis, įdomumas, būsena, bet ir skonis, kurį išskiria degintas agurkas. Galimą jį rūkyti ir kepsninėje, bet deginimas išskiria kitokį skonį“, – atskleis Tomas.

Dar daugiau gudrybių, praktiškų patarimų ir receptų – jau sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La Maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads