Profesionalaus šefo patarimai tobuliems čeburekams

AutoriusJP
FotoTV3


Kadaise čeburekai buvo labai populiarūs ir daug kas turbūt dar mokyklos valgykloje jų ragavo. Dabar jie kiek primiršti. Tačiau profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ pasidalins ypatingu receptu ir įtikins, kad tikrai verta prisiminti šį patiekalą.

Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis laidoje gamins išskirtinius čeburekus – patobulinta tradicinė tešla ir ypatingas įdaras: rūkyta žuvis, džiovinti baravykai ir mocarelos sūris legendiniam patiekalui suteiks naujo skonio. Tomas taip pat pasidalins gudrybėmis, kaip padaryti, kad čeburekai būtų minkšti, skanūs, bet neriebūs.

T. Rimydis sako, kad šis patiekalas be reikalo pamirštas, patobulintą jo versiją tikrai vertėtų susigrąžinti į mūsų virtuves. „Tas patiekalas ant tiek universalus – jį galima valgyt šiltą, galima valgyt karštą, galima valgyt šaltą, namie, už namų vežtis į pikniką ir panašiai“, – sako jis.

Pasak šefo, vienas svarbiausių dalykų yra teisingai paruošta tešla, kad ji būtų minkšta, bet neįgertų riebalų.

„Vienas iš svarbiausių elementų yra tešla. Ir tą tešlą reiki paruošti teisingai, kad ji nebūtų per kieta, nebūtų per minkšta. Elementariausia čeburekų tešla: miltai, vanduo, druska. O aš šitą tešlą paskaninsiu, įdėsim varškės trintos, įdėsim kiaušinį ir įpilsim alyvuogių aliejaus. Vanduo būtinai turi būti šiltas, bet ne verdantis – apie 80 laipsnių, kad miltai susiaktyvintų, gautųsi tampri tešla. Išmaišytą tešlą reikia palaikyti šaltai porą valandų“, – kaip pagaminti tobulą čeburekų tešlą pasakojo šefas Tomas.

Na, o čeburekų įdaro gaminimas užtruks kiek ilgiau, tačiau tikrai verta pasistengti. „Trys elementai: grybai, žuvis ir sūris, tai yra tobulas derinys, ypač čeburekams ir tikrai gerą skonį duoda. Svarbu, kad įdaras nebūtų sausas. Anksčiau įpildavo taukų ar sviesto dėdavo, aš naudoju mocarelą“, – tokį įdarą visiems išbandyti siūlė profesionalus šefas.

Kaip sakė Tomas, čeburekai tradiciškai būdavo kepami kiaulės taukuose, tačiau geresnė alternatyva – saulėgrąžų aliejus, sviestas ar anties taukai.

Visą gaminimo eigą, produktų paruošimą ir dar daugiau šefo patarimų išvysite laidoje „La maistas“ – sekmadienį, 9.30 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads