Restoranų, kavinių viduje tarp stalų – 2 metrų atstumas



Nuo pirmadienio vėl galintys normaliai veikti restoranai, barai ir kavinės viduje  turės laikytis papildomų saugumo priemonių.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, tarp staliukų ir lankytojų turės būti mažiausiai dviejų metrų atstumas, o įrengus pertvaras tarp stalų, mažiausiai 1 metras. Be to, prie vieno stalo galės  sėdėti ne daugiau kaip 5 žmonės, išskyrus šeimos narius.

„Numatytos labai aiškios taisyklės, kurias norintis veikti verslas turi išpildyti. Taisyklės nustatytos ne dėl manęs ar specialistų – jos skirtos tam, kad kuo labiau būtų apsaugotas kiekvienas, kuris ten lankysitės“, – pranešime sakė ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, dėl tos pačios priežasties ribojamas ir darbo laikas: „Naktinėse pasilinksminimo vietose neįmanoma užtikrinti tinkamos prevencijos infekcijos plitimui.“

Į patalpas galės būti įleidžiami žmonės tik su kaukėmis ar kitomis veido apsaugos priemonėmis, tačiau valgant jų dėvėti nereikia.

Taisyklės neleidžia maitinimo bufeto principu, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukraus, druskos, padažų negalės būti bendro naudojimo induose ar pakuotėse, neturėtų būti daugkartinio naudojimo meniu arba jie turi būti dezinfekuojami, taip pat neturės būti naudojamos daugkartinės staltiesės ar padėkliukai, jei jų negalima dezinfekuoti, nebus galima lankytojams siūlyti apklotų.

Kavinės įpareigotos prie įėjimo pateikti informaciją, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, taip pat apie būtinynę laikytis asmens higienos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Amber food“ grupės valdoma „Saldi kava“ bankrutuoja ir atleidžia visus 105 darbuotojus

JP Redakcija

Uždaromos Panevėžio kavinės vadovė: pavargau ieškoti idėjų, kaip surinkti pinigų mokesčiams

JP Redakcija

Panevėžyje – kultūros, meno ir gastronomijos sintezė

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads