12.8 C
Panevėžys
Trečiadienis, 1 gegužės, 2024

S. Skvernelis su Latvijos premjeru aptars šios šalies poziciją dėl Astravo AE

S. Skvernelis.

Premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad penktadienį su Latvijos ministru pirmininku Krišjanu Kariniu aptars šios šalies poziciją dėl ketinimų pirkti Astravo atominėje elektrinėje pagamintą elektrą.

„Penktadienį matysiuosi su Latvijos ministru pirmininku ir turėsiu galimybę konkrečiai pasidomėti, kokia yra Vyriausybės nuomonė, o ne ekonomikos ar energetikos (…) ministrų“, – sakė S. Skvernelis.

Latvijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė, kad Lietuvai nutraukus elektros energijos prekybą su Baltarusija, ji perkels elektros prekybą ties Latvijos siena.

Lietuvos pareigūnai nerimauja, kad tokiu būdu Astravo jėgainėje pagaminta elektra per Latviją pateks į bendrą rinką.

Prezidentas Gitanas Nausėda dėl Latvijos sprendimo išsakė apgailestavimą.

S. Skvernelis sakė, kad Latvijos valdžia visada laikėsi „panašios neutralios politikos“ dėl Baltarusijoje statomos elektrinės.

Jis pabrėžė, kad Lietuva neatsisakys savo spendimo neįsileisti šioje jėgainėje pagamintos elektros.

Parlamentaro Algimanto Dumbravos klausiamas, ar Rygos ketinimai įsileisti Astravo elektrą nenulems, kad Baltarusija nukreips naftos krovinių tranzitą iš Lietuvos į Latvijos uostą, S. Skvernelis tvirtino, kad taip Minskas pakenktų sau.

„Geresnių sąlygų, geresnės infrastruktūros, geresnių tarifų, geresnės kokybės, geresnės ekonominės naudos negu per Lietuvą (…) Baltarusija negaus“, – teigė premjeras.

Lietuvos Vyriausybė teigia, kad Baltarusijos Astravo atominė elektrinė 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas priekaištus atmeta.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

A. Armonaitė su darbo vizitu lankysis JK: sieks pritraukti investuotojų

confident-noyce

L. Kasčiūnas vizito metu susitiks su JAV pareigūnais, lankysis kariniuose objektuose

confident-noyce

Seimo pirmininkė išvyko į Ispaniją, su kolegėmis diskutuos apie moterų teises ir saugumą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau