2.9 C
Panevėžys
Penktadienis, 28 vasario, 2025

Vasaros savaitgaliui: trys marinatai mėsai ir žuviai kepti ant grilio



Marinuojant mėsą mažiau yra daugiau: nesudėkite į marinatą visko, ką randate savo prieskonių stalčiuje, puikiai apsieiti galite ir be grietinės, kečupo ar majonezo, pataria kulinarė Beata Nicholson ir ragina mėsą bei žuvį marinuoti paprastais ir gardžiais prieskoniais. Jos teigimu, mėsa marinate turėtų pabūti bent valandą ar kelias, o geriausia – pernakt.

Mėsai ir žuviai marinuoti kulinarė siūlo tris receptus.

„Kiaulienai marinuoti tinka sausas būdas, kai sumaišomi įvairūs prieskoniai, kuriais ištepama mėsa“, – pasakoja B. Nicholson.

Pirmajam marinatui prireiks kumino, maltos kalendros, saldžiosios paprikos miltelių ir česnako – džiovinto arba šviežio. Sumaišykite visus šiuos prieskonius su druska ir pipirais.

Mėsą supjaustykite šašlykų ar kepsnių dydžio gabaliukais ir užpilkite prieskonių mišiniu. Šis mišinys, kulinarės teigimu, puikiai tiktų ir vištienai, ypač – šlaunelių mėsai.

Antras marinatas – paukštienai. „Jis išsiskiria tuo, kad marinuoti nereikia laikyti per naktį – pakanka poros valandų, nes marinuojama garstyčiomis, kuriose yra acto – jos puikiai minkština mėsą. Taip pat ją minkština ir citrinos sultys“, – pabrėžia B. Nicholson.

Marinatui prireiks kupino šaukštelio medaus, pusės citrinos sulčių, šaukštelio prancūziškų Dižono ar pilno grūdo garstyčių, pusantro šaukšto alyvuogių aliejaus bei smulkintų rozmarino lapelių, druskos ir pipirų. Paukštienos gabalėlius apvoliokite marinate, kuriame mėsą pakaks palaikyti valandą ar kelias. Jei norite, galite palikti ir pernakt.

Tačiau B. Nicholson atkreipia dėmesį, kad dėl marinate esančio medaus mėsa ant grilio tamsės greičiau, tad geriau kepti ant mažesnės kaitros anglių.

Trečiasis marinatas – pats greičiausias ir labiausiai tinkamas žuviai. Jam prireiks raudonėlio – džiovinto ar šviežio, citrinos ir alyvuogių aliejaus bei mažos skiltelės česnako, susmulkintos iki košelės. Šiuo mišiniu marinuokite lašišos didkepsnius.

Visi receptai – vaizdo įraše.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads