Parodė, ką įdomaus vasarą galima pasigaminti iš varškės sūrio



Keptą varškės sūrį galima gaminti orkaitėje, bet vasarą būtinai reikėtų išbandyti ant griliaus keptą sūrį, sako kulinarė Beata Nicholson. Tai, anot jos, bus puiki alternatyva tiems, kurie nenori valgyti šašlykų ir mieliau apsiriboja daržovėmis ir sūriu.

Prieš kepant ant griliaus, sūrį, padėtą ant folijos, reikėtų supjaustyti riekelėmis, apibarstyti prieskoniais – mėta, persilado mišiniu. Jei norite, galima užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Įvyniotą į foliją sūrį reikėtų kepti ant griliaus apie 15 min.

Rūkytą varškės sūrį galima panaudoti salotoms, kurios savo skoniu primins meksikietiškas.

Joms prireiks: rūkyto varškės sūrio, paprikos, salotų lapų, morkos, avokadų, kelių nachos traškučių. Prieskonių – kumino, kalendros, uoginės paprikos, citrinos rūgšties, saldžiosios paprikos miltelių.

Padažui – citrinos sulčių, cukraus, druskos, alyvuogių aliejaus.

Visas receptas – vaizdo įraše.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Priemonių planas: nemokamas maitinimas trečiokams nuo 2027-ųjų, po metų – ketvirtokams

JP Redakcija

35 tonos per mėnesį: kaip gamyboje susidarę trupiniai grįžta į maistą?

JP Redakcija

Gurmaniški nuotykiai: 10 patiekalų, kuriuos bent kartą turite paragauti keliaujant

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads