20.6 C
Panevėžys
Antradienis, 30 balandžio, 2024

„Panevėžio stiklas“ į naują stiklo lydymo krosnį investuos 7 mln. eurų

Panevėžio stiklo gamybos įmonė „Panevėžio stiklas“ birželį ketina pradėti naujos stiklo lydymo krosnies statybą, į kurią numatyta investuoti daugiau kaip 7 mln. eurų, rašo „Verslo žinios“.

„Pirksime ugniai atsparias medžiagas, kurios pagamintos Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, o krosnį statys Krokuvos „Techglass“, ji stato stiklo lydymo krosnis visoje Europoje“, – aiškina „Panevėžio stiklo“ valdybos pirmininkas Aivaras Sirusas.

Anot jo, pastačius naują įrenginį fabrike, sumažės gaminių savikaina, o dėl mažesnio į atmosferą išmetamo teršalų kiekio bendrovei reikės mažiau taršos leidimų, kurie dabar papildomai perkami Londono biržoje.

Be to, už senosios konstrukcijos krosnį naujoji bus pajėgesnė: senoji per parą pajėgdavo išlydyti 130 tonų, o naujoji – daugiau kaip 140 tonų stiklo masės.

bns


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Panevėžio stiklas“ skilo į dvi įmones

confident-noyce

Teismas: „Italiana LT“ iš bendrovės „Panevėžio stiklas“ gaus beveik 200 tūkst. eurų mažesnį žalos atlyginimą

confident-noyce

„Italiana LT“ „Panevėžio stiklui“ turi sumokėti skolą už butelius

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau