Į kaimus pavaduoti kolegų vykstantiems Panevėžio rajono medikams – finansinė paskata

AutoriusjpFotorimvydas ančerevičius

Panevėžio rajono savivaldybės taryba patvirtino asmens sveikatos priežiūros specialistų pritraukimo į viešosios įstaigos Panevėžio rajono savivaldybės poliklinikos padalinius skatinimo priemones ir finansavimo tvarką.

Šeimos gydytojui sutikus aptarnauti laisvą apylinkę rajono padalinyje nutarta skirti 3 500 Eur vienkartinę išmoką (neatskaičius mokesčių).

Pavaduojant šeimos gydytoją, dirbantį rajono padalinyje, jo kasmetinių atostogų metu bus skiriama 1 200 Eur išmoka, mokama už vieną kalendorinį mėnesį.

Bendrosios praktikos slaugytojui, vykstančiam į rajono padalinį kartu su šeimos gydytoju, nutarta mokėti 400 Eur išmoką.

Dalinių kasmetinių atostogų metu ir pavaduojančiam šeimos gydytojui, ir bendrosios praktikos slaugytojui vienkartinės išmokos dydis bus apskaičiuojamas proporcingai pavadavimo laikotarpiui.

Šia eksperimentine programa tikimasi išspręsti problemą, kai kaimo žmonės laikinai lieka be medikų šiems susirgus, išėjus kasmetinių, motinystės atostogų ar dėl kitų priežasčių.

Išmokos skiriamos Panevėžio rajono poliklinikos medikams.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Medikai galės atsisakyti teikti pagalbą agresyviems pacientams

confident-noyce

Užtikrinti reikiamą medikų skaičių padės geresnės galimybės studijuoti ir patrauklesnės darbo sąlygos

confident-noyce

Seimas linkęs medikams leisti tam tikrais atvejais atsisakyti teikti paslaugas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau