Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių.
Burnoje tirpstantis kokosų skanėstas
Ingredientai:
½ stiklinės kokosų pieno
¼ stiklinės nesaldintų kokosų drožlių
¼ stiklinės klevų sirupo
½ arbatinio šaukštelio vanilės
2 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai
Paruošimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą. Trinkite tol, kol jie pavirs vientisa mase, ją supilkite į kepimo skardą ir palikite šaldiklyje bent 4 valandoms.
Šokolado ir riešutų sviesto ledai
Ingredientai:
½ stiklinės nesaldinto graikiško jogurto
4 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai
½ stiklinės klevų sirupo
⅓ stiklinės kakavos miltelių
2 valgomieji šaukštai natūralaus riešutų sviesto
Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, šaldytus bananus, klevų sirupą ir kakavos miltelius sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją. Tuomet įdėkite riešutų sviesto, dar šiek tiek pamaišykite ir iš karto patiekite.
Gaivus užkandis vyšnių mėgėjams
Ingredientai:
2 stiklinės šaldytų vyšnių
1 stiklinė nesaldinto graikiško jogurto
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 valgomasis šaukštas medaus
Paruošimo būdas: vyšnias, pusę stiklinės graikiško jogurto ir vanilę supilkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus maišykite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją, tuomet supilkite į kepimo skardą. Atskirame inde sumaišykite ½ stiklinės graikiško jogurto ir medų, gauta mase apšlakstykite kepimo skardoje esantį kremą. Įdėkite į šaldiklį ir jame palaikykite bent 4 valandas.
Ledinis kokosų ir braškių gardėsis
Ingredientai:
1 skardinė kuo didesnio riebumo kokosų pieno
1 valgomasis šaukštas klevų sirupo
2 stiklinės šaldytų braškių
Paruošimo būdas: kokosų pieno skardinę palikite šaldytuve per naktį. Kita dieną nupilkite skystį, o susidariusį kremą sudėkite į trintuvą. Į jį taip pat sudėkite šaldytas braškes, supilkite klevų sirupą, ingredientus trinkite tol, kol įgaus kreminę konsistenciją. Ledus galite patiekti ir iškart, ir šiek tiek pašaldyti.
Naminiai ledai gurmanams
Ingredientai:
½ stiklinės graikiško jogurto
1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 avokadas
3 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai
1 arbatinis šaukštelis pipirmėtės ekstrakto
⅓ stiklinės šokalado gabaliukų
Paruošimo būdas: supilkite graikišką jogurtą, citrinos sultis, avokadą, bananus ir pipirmėtės ekstraktą į trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Joje išmaišykite šokolado gabalėlius. Supilkite į kepimo skardą ir šaldykite bent 4 valandas.
Beveik karameliniai ledai
Ingredientai:
¼ stiklinės graikiško jogurto
2 valgomieji šaukštai klevų sirupo
10 ledo kubelių iš pieno
1 porą valandų šaldiklyje palaikytas bananas
6 datulės be kauliukų
¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos
Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, klevų sirupą, pieno kubelius ir bananą sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Tuomet sudėkite datules bei įberkite jūros druską, dar šiek tiek pamaišykite. Patiekite iškart arba dar šiek tiek pašaldykite.