6 paprasti naminių ledų receptai



Vasara be ledų – ne vasara! Bet ne paslaptis, kad leduose daug saldiklių, konservantų ir mažai organizmui naudingų medžiagų. Karštą dieną atsisakyti šio skanėsto nesiūlome, bet rekomenduojame išbandyti pasigaminti dar skanesnių ir sveikesnių ledinių vasaros gardėsių.

Burnoje tirpstantis kokosų skanėstas

Ingredientai:

½ stiklinės kokosų pieno

¼ stiklinės nesaldintų kokosų drožlių

¼ stiklinės klevų sirupo

½ arbatinio šaukštelio vanilės

2 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai

Paruošimo būdas: sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą. Trinkite tol, kol jie pavirs vientisa mase, ją supilkite į kepimo skardą ir palikite šaldiklyje bent 4 valandoms.

Šokolado ir riešutų sviesto ledai

Ingredientai:

½ stiklinės nesaldinto graikiško jogurto

4 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai

½ stiklinės klevų sirupo

⅓ stiklinės kakavos miltelių

2 valgomieji šaukštai natūralaus riešutų sviesto

Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, šaldytus bananus, klevų sirupą ir kakavos miltelius sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją. Tuomet įdėkite riešutų sviesto, dar šiek tiek pamaišykite ir iš karto patiekite.

Gaivus užkandis vyšnių mėgėjams

Ingredientai:

2 stiklinės šaldytų vyšnių

1 stiklinė nesaldinto graikiško jogurto

1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

1 valgomasis šaukštas medaus

Paruošimo būdas: vyšnias, pusę stiklinės graikiško jogurto ir vanilę supilkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus maišykite tol, kol jie įgaus kreminę konsistenciją, tuomet supilkite į kepimo skardą. Atskirame inde sumaišykite ½ stiklinės graikiško jogurto ir medų, gauta mase apšlakstykite kepimo skardoje esantį kremą. Įdėkite į šaldiklį ir jame palaikykite bent 4 valandas.

Ledinis kokosų ir braškių gardėsis

Ingredientai:

1 skardinė kuo didesnio riebumo kokosų pieno

1 valgomasis šaukštas klevų sirupo

2 stiklinės šaldytų braškių

Paruošimo būdas: kokosų pieno skardinę palikite šaldytuve per naktį. Kita dieną nupilkite skystį, o susidariusį kremą sudėkite į trintuvą. Į jį taip pat sudėkite šaldytas braškes, supilkite klevų sirupą, ingredientus trinkite tol, kol įgaus kreminę konsistenciją. Ledus galite patiekti ir iškart, ir šiek tiek pašaldyti.

Naminiai ledai gurmanams

Ingredientai:

½ stiklinės graikiško jogurto

1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių

1 avokadas

3 porą valandų šaldiklyje palaikyti bananai

1 arbatinis šaukštelis pipirmėtės ekstrakto

⅓ stiklinės šokalado gabaliukų

Paruošimo būdas: supilkite graikišką jogurtą, citrinos sultis, avokadą, bananus ir pipirmėtės ekstraktą į trintuvą, trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Joje išmaišykite šokolado gabalėlius. Supilkite į kepimo skardą ir šaldykite bent 4 valandas.

Beveik karameliniai ledai

Ingredientai:

¼ stiklinės graikiško jogurto

2 valgomieji šaukštai klevų sirupo

10 ledo kubelių iš pieno

1 porą valandų šaldiklyje palaikytas bananas

6 datulės be kauliukų

¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos

Paruošimo būdas: graikišką jogurtą, klevų sirupą, pieno kubelius ir bananą sudėkite į elektrinį trintuvą. Ingredientus trinkite tol, kol susidarys vientisa tiršta masė. Tuomet sudėkite datules bei įberkite jūros druską, dar šiek tiek pamaišykite. Patiekite iškart arba dar šiek tiek pašaldykite.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

2 idėjos nepamirštamai Valentino dienai pagal „Kitchen Julie“ – ypatinga vištiena ir rožiniai sveikesni ledai

JP Redakcija

„Eurostatas“: pagal ledų mažiausią kainą pirmauja ir Lietuva

JP Redakcija

5 faktai, kurių nežinojote apie šokoladinius ledus

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads