7.3 C
Panevėžys
Trečiadienis, 24 balandžio, 2024

Žvejys sugavo išskirtinės išvaizdos omarą

Vyriškis iš Meino tikrai nesitikėjo iš jūros ištraukti padarą, kuris tapo tikru jo gyvenimo laimikiu – reto margumo omarą.

Šis vėžiagyvis buvo sugautas Pine Point pakrantėje ir galiausiai pateko į vietos restoraną „Restaurant Scarborough Fish & Lobster Co.“

Restorano darbuotojai šį omarą pavadino „Draugiškuoju Kriugeriu“, siaubo filmų serijos „Košmaras Guobų gatvėje“ veikėjo Fredžio Kriugerio garbei.

Toks pavadinimas atsirado dėl omaro spalvų ir dėl to, kad artėja Helovinas.

Meino universiteto Omarų institutas apskaičiavo, kad tikimybė pagauti būtent tokio išskirtinio rudos–oranžinės–juodos spalvų derinio kiauto yra viena iš 30 milijonų.

Dėl ypatingo retumo restorano atstovai jau susisiekė su „New England Aquarium“, Bostone įsikūrusiu akvariumu, klausdami ar jie nenorėtų savo globon priimti šio reto vėžiagyvio.

Visgi, dar rečiau sugaunami yra omarai albinosai, kurių vieną, kitas žvejys iš Meino, sugavo rugpjūčio mėnesį, Stoningtono pakrantėje.

Meino universiteto Omarų institutas apskaičiavo, kad tikimybė sugauti omarą albinosą, kuris dar vadinamas „vaiduokliu“ arba „kristaliniu“ omaru yra viena iš 100 milijonų.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Augintinis namuose – ir džiaugsmas, ir atsakomybė: veterinarė įvardijo dažniausiai šeimininkų daromas klaidas

confident-noyce

Įsibėgėjant pavasariui, keliamės į lauką: patarimai, kaip surengti įsimintiną iškylą

confident-noyce

Atlaisvinkite vietos ant stalo omarui: kaip paruošti ir valgyti šį delikatesą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau