Virtuvės šefo idėja nepamirštamai Motinos dienai: receptas, kuris nustebins net ir išrankiausias mamas

AutoriusjpFototv3

Šį sekmadienį minėsime Motinos dieną, tad profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis TV3 laidoje „La maistas“ kvies nustebinti mamas ir paruošti įsimintiną šventišką stalą – ne tik aromatingus, bet ir be galo gardžius patiekalus.

Žinomi vyrai įsitikinę – mamos tikrai liks sužavėtos.

Ruošdamasis vienai gražiausių pavasario švenčių, grilio ekspertas, virtuvės šefas V. Blauzdavičius, nusprendė paeksperimentuoti ir pagaminti brandintos jautienos troškinį su ryžiais ir degintomis daržovėmis.

O štai T. Rimydis pateiks puikų variantą tiems, kurie mėsos nevalgo. Itin kūrybiškai į užduotį pažvelgęs virtuvės šefas gamins sterko „Ceviche“ su smidrais.  „Manyčiau, kad mamos daug ką gyvenime yra mačiusios, daug ką ragavusios, tad kartais jas reikia nustebinti ir paruošti kažką įdomesnio, šviežio, gaivaus ir netikėtai derančio“, – laidoje sakys T. Rimydis.

Virtuvės šefas ne tik atskleis daugiau detalių apie savo originalų patiekalą, bet ir prabils apie tai, kaip ir kada mama jį įkvėpė gaminti.

Tiems, kurie nekantrauja išbandyti viliojantį Tomo patiekalą, apačioje pateikiame „Ceviche“ su smidrais receptą, o visą patiekalo gaminimo eigą pamatysite sekmadienį, įsijungę laidą „La maistas“.

Jums reikės:

200 g sterko filė

100 g žaliųjų smidrų

100 g agurkų

50 g rausvojo svogūno

50 g ridikėlių

50 g alyvuogių aliejaus

50 g baltojo vyno

25 g žalios citrinos

20 g garstyčių (saldžių)

20 g žirnių daigų

10 g krapų

10 g petražolių

10 g česnakų

Druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

Pirmiausia sterką supjaustykite plonais griežinėliais. Tuomet viską sudėkite į lėkštę su tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, smulkintomis petražolėmis, krapais, alyvuogių aliejumi bei druska. Visa tai pamarinuokite bent apie 30 minučių – per tą laiką pradėkite ruošti salotas.

Salotoms juostelėmis supjaustykite įvairias gaivias daržoves: agurkus, smidrus, krapus, petražoles, svogūnus bei susmulkintą česnaką. Tuomet į salotas pilkite baltąjį vyną. Nepamirškite gerai išmaišyti bei pagardinti druska.

Ir viskas – belieka viską gražiai išdėlioti bei papuošti žirnių daigais bei ridikėliais!

Kaip nustebinti mamas, pamatysite jau šį sekmadienį, 9.30 val., laidos „La Maistas“ metu, o daugiau gardžių receptų rasite lamaistas.lt.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Apsuks galvą: pavasariškieji „spring rolls“ suktinukai – traškūs, skanūs ir sveiki

confident-noyce

„Maisto banko“ vadovas: žmonės, prieš išmesdami maistą, vis dažniau pagalvoja dukart

confident-noyce

Kėdainių progimnazijoje įtariamas maistinės infekcijos protrūkis, keli vaikai ligoninėje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau