24 C
Panevėžys
Šeštadienis, 19 birželio, 2021

Virtuvės šefas T. Rimydis dalijasi gera naujiena: „Esu dėkingas televizijai, kad galėjau neužmiršti to, ką darydavau restorane“

AutoriusJPFotoTV3
T. Rimvydis.

Tikra lietuviška vasara neatsiejama ir nuo gardžiai paruoštos, ką tik iškeptos žuvies. Tuo darkart įsitikins profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis, kurie kartu su Mindaugu Rainiu lankysis kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“.

Šio sekmadienio laidoje grilio ekspertas Vylius pripažins, kad apie savo patiekalą nemažai galvojo – vyras pats sau mes iššūkį ir bandys paruošti karpį su tortilijomis ir daržovėmis. O štai Tomas ruoš vakarienę visai šeimai – sriubą, kuriai prireiks vos vieno karpio.

„Nežinau geresnio patiekalo gamtoje, kai yra tiek daug nuostabių tvenkinių, o juose – plaukiojančios šviežios žuvies. Man tai gamtoje asocijuojasi su gera sriuba, o šią žuvienę pavadinau „karpiene“ – mėgstu pavadinimus pritraukti prie aiškumo“, – sakys jis.

Laidoje abu virtuvės šefai atskleis, kaip žuvį pritaikyti originaliai ir paruošti patiekalus, kurie dar nėra puošę žiūrovų stalo.

Tačiau T. Rimydis šią savaitę džiaugiasi ir kita puikia žinia – po daugiau nei 7 mėnesių pertraukos, sostinėje pagaliau duris ir vėl atvėrė jo restoranas „Ertlio namas“. Svečiai ir vėl laukiami mėgautis istorinės virtuvės patiekalais.

Ir nors finansiškai tokį ilgą laikotarpį išlaikyti restoraną buvo nelengva, kūrybine prasme yra kuo pasidžiaugti. „Kadangi vadovaujamės gamtos laikrodžiu, pagal tai atnaujiname ir meniu. Smagu grįžti ir vėl dirbti su ūkininkais, medžiotojais, žvejais. Pailsėję grįžtame su didesne emocija ir energija, pasitinkame savo svečius dar labiau jų išsiilgę, įdedame begalę pastangų. Tačiau kas liečia naujienas, jos siejasi su visa mūsų koncepcija. Ne tik gardžiai ruošiame maistą, bet ir savo klientams pasakojame, kuo šis maistas svarbus istoriškai. Tai – tarsi pažintinis turas, kuris padarė mus išskirtiniais. Tai – motyvuoja, tad tokiais liekame ir toliau“, – sakė Tomas.

Anot jo, visą šį laiką, kol negalėjo suktis savo restorane, jis be galo dėkingas „La maistui“ ir TV3 komandai: „Esu dėkingas televizijai, kad per šį laikotarpį galėjau neužmiršti to, ką darydavau savo restorane. Darbas laidoje tapo būdu ištrūkti iš namų, pasidalinti savo žiniomis su žiūrovais, suderinti tarpusavyje išskirtinius skonius. Man pačiam tai visuomet be galo įdomu.“

Daugelį Tomo paslapčių per sezoną sužinojo ir laidos žiūrovai. „Ne visi „La maistas“ žiūrovai yra mano restorano svečiai, tačiau dalį tų minčių, detalių, kurias panaudoju laidose, taikau ir kasdienėje virtuvėje, perteikiu savo restorane. Tad Mindaugas, Vylius ir visa filmavimo grupė ragauja to paties gamintojo skonius“, – su šypsena sakė Tomas.

Dar daugiau Tomo ir Vyliaus gudrybių bei originalūs receptai, kaip paruošti karpį – jau šį sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kulinarinių knygų autorė R. Ničajienė – apie nelaužomą tradiciją penktadieniais: „Vaikai šios dienos praleisti neleidžia“

confident-noyce

Prie krepšinio komentatorių prisijungęs TV3 sporto žinių vedėjas V. Stalgaitis – apie ilgametę aistrą ir prognozes Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei

confident-noyce

Televizija sujungia meilei: vieniems pažintis realybės šou tapo didžiausia dovana, kitiems – santykių išbandymu

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau