7 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 15 balandžio, 2021

Virtuvės šefai pataria, kaip panaudoti po Velykų likusius kiaušinius: originalūs receptai žadina apetitą

AutoriusJPFotoTV3

Velykiniai receptai gali būti ne tik labai originalūs, bet ir tokie, kuriuose nėra taip dažnai su lietuviškomis šventėmis siejamo majonezo – būtent tai įrodė TV3 laidos „La Maistas“ šefai Vylius Blauzdavičius bei Tomas Rimydis. Apetitą keliantys jų patiekalai papuoš stalą, o gudrūs patarimai padės panaudoti kiaušinius, kurių visuomet lieka po švenčių.

Grilio ekspertas, profesionalus virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius šventinėje laidoje šįkart gamino mėsos pyragą su virtais, nesmulkintais kiaušiniais, o Tomas – triušio užkepėlę su kiaušinių bei ridikėlių salotomis.

Vyliaus receptas tiks tiems, kurie virtuvėje per šias šventes neketina praleisti daug laiko. Taip pat žinomas vyras pasidalins ir neseniai išgirstu originaliu būdu, kaip kiaušinio lukštą nulupti be jokio vargo.

 „Esu girdėjęs tokią lupimo techniką – nulupi tik patį kiaušinio viršų, per jį paputi ir kiaušinio lukštas atšoka“, – sakė Vylius, o Mindaugas Rainys netrukus šią techniką išbandė.

Ruošdamas netradicinį patiekalą Velykų stalui, Vylius akcentuoja būdą, kaip tešlą paversti itin viliojančiai apskrudusia. Anot jo, norint to pasiekti, geriausia tešlą prieš kepant patepti pienu. O patiekti šį pyragą Vylius siūlo su jogurtiniu padažu.

Tuo tarpu istorinės virtuvės žinovas Tomas šįsyk gamins triušio užkepėlę su kiaušinių ir ridikėlių salotomis bei šampano padažu. Šis patiekalas pasižymės pasakišku skoniu, kurį suteiks daržovės, įvairiausi pagardai, mocarelos sūris, triušio mėsa, ir, žinoma, kiaušiniai.

„Mano žmonos receptas, manau, yra unikaliausias. Niekur pasaulyje nesu matęs, kad taip yra verdamas kiaušinis, bet žmona tikrai verda jį autentišku būdu. Norite, išduosiu? Ji verda kiaušinį tol, kol išgaruoja vanduo, kad jis būtų tikrai kietas“, – sakė šefas.

Gamindamas savo patiekalą Tomas pabrėžė, kad čia labai svarbi vienoda visų daržovių forma. O marinuodamas daržoves šefas šįkart naudojo tik sviestą.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Didžiojo šou burbulas“ dalyviams patikėta neeilinė užduotis

confident-noyce

I. Starošaitė atskleidė ne visiems žinomą savo talentą: pirmąkart tai išbandė būdama vos 14-os

confident-noyce

Istorinio serialo „Viktorija“ premjera atkeliauja į LRT TELEVIZIJĄ

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau