Šįvakar vykusioje senjorų popietėje išdalinta bene pusantro šimto pyragaičių. Tokią pavasario iniciatyvą skelbė restoranas „Vasaris“, nusprendęs iškepti 100 pyragaičių ir jais pavaišinti Panevėžio senjorus.
„Iniciatyva prasidėjo netikėtai, pamačius žinutę, kviečiančią vaišinti senjorus cepelinais. Su komanda pamanėme, kad pavasarį irgi galėtų būti tam tikras šios iniciatyvos tęstinumas. Turime gražių švenčių – Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Tarptautinę moters dieną, Lygiadienį, įvairių kitų progų“, – pasakojo sumanymo iniciatorė restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė.
„Mėgstame organizuoti kitokio nei įprasta formato renginius, todėl ir šįkart vaišes nusprendėme organizuoti kurdami įdomesnį turinį. Į dialogą su auditorija pakvietėme rašytoją ir žurnalistę Dalią Kutraitę bei rašytoją Nijolę Kudabienę. Jos kalbino senjorus bei šmaikštavo, kad amžius – tikrai ne riba laimei ir meilei. Įdomios rašytojos N. Kudabienės įžvalgos, išdėstytos knygoje „Laiškai bendraamžei“, kurioje tam tikri laimės tarpsniai paremti ir apibendrintais moksliniais tyrimais. Renginio metu buvo galima įsigyti šių rašytojų knygų su autorių autografais“, – apie renginio eigą pasakojo M. Gruzdenė.

Renginio viešnia, rašytoja N. Kudabienė pasidžiaugė Panevėžio senjorų popietės renginiu ir teigė, kad patys žmonės kuria savo laimę arba viską daro, kad ji pas mus neužsibūtų.
Rašytoja ir žurnalistė D. Kutraitė atviravo, kad šiais laikais, kai tiek daug susipriešinimo ir nesutarimų, tai tokie paramos kultūrą skatinantys renginiai turi didelę vertę, nes jie jungia žmones, organizacijas ir padeda vienas kitą pamatyti, atjausti. „Jie padeda išsaugoti tokias vertybes, kaip atjauta, pagalba silpnesniam ir palaikymas, kurias mes pradedame pamiršti. Todėl esu maloniai nustebinta čia atsidūrusi iniciatorės Miglės Gruzdenės kvietimu“, – kalbėjo D. Kutraitė.
Į senjorų popietę atvyko ir Panevėžyje gerai žinoma bei visoje šalyje koncertinę veiklą vykdanti senjorų kapela „Iškepuris“. Jie susirinkusiesiems dovanojo gerai žinomas dainas, kurias drauge ir dainavo.
„Džiaugiamės, kad renginio personalo komandoje pirmąsias praktines pamokas įgijo ir šios specialybės besimokantieji. Tai – Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai, studijuojantys virėjo bei barmeno padavėjo specialybes“, – sako restorano „Vasaris“ vadovė M. Gruzdenė.
Daugiau renginių rasite čia.

