Vartojimui daržovių supirkta mažiau, perdirbimui – daugiau

Rugpjūtį Lietuvoje vartojimui daržovių supirkta mažiau, o perdirbimui – daugiau.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, supirkimas mažėjo 21,1 proc. iki 4,9 tūkst. tonų, o perdirbimo įmonės supirko 7,7 proc. daugiau – 2,2 tūkst. tonų, skelbia žemės ūkio leidinys „Agrorinka“.

Bulvių, skirtų vartoti šviežias, supirkimas mažėjo 9,4 proc. iki 3,8 tūkst. tonų, perdirbimui – mažėjo 2,4 proc. iki 708 tonų.

Obuolių ir uogų, skirtų perdirbti, supirkimas sumažėjo 3,9 karto iki 2,3 tonos, nes obuolių ir
uogų derlius šiemet nukentėjo nuo pavasario šalnų.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vaistininkai: kaip išsirinkti kokių daržovių ir vaisių reikia organizmui?

erikas

Daržovių šaldymas namuose: ar viską atliekate taisyklingai?

erikas

Daržovių augintojai naikina pernykštį derlių

erikas

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau