Tarsi restorane: Gian Luca atskleidė itin populiaraus dubenėlio su kalakutiena receptą

AutoriusJPFotoTV3

Kiekvieną sekmadienio rytą kulinaras Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus supažindina su vis kitu Lietuvos ūkiu. Šįkart jis pakvies apsilankyti Kučiūnuose – būtent čia įsikūręs didžiulis kalakutų ūkis, kuriame procesas vyksta nuo pradžios iki pat galo. O įkvėptas to, ką pamatys, vedėjas paruoš itin populiarų ir daugelio pamėgtą patiekalą, kuriam bus sunku atsispirti!

Ginto ir Rūtos Cimakauskų kalakutų ūkis gyvuoja jau 25 metus. Pora kalakutus ne tik augina, bet turi ir skerdyklą bei savo gaminamų maisto produktų krautuvėlę.

Pora pasakos, kad kalakutų auginimo fermose aplinka visuomet yra labai tyli, sterili, čia neturi būti jokio vėjo, taršos. Tiesa, auginimo fermų yra net kelios – pavyzdžiui, pirmojoje kalakutai praleidžia tik 5 savaites, o tuomet yra perkeliami į kitą, didesnę. Išvydęs mažus kalakutus, Gian Luca neslėps susižavėjimo jų mielumu. Tačiau pasirodo, kad užaugę jie sveria net 10-20 kilogramų, priklausomai nuo lyties! O didesnių kalakutų kartais netgi reikėtų pasisaugoti – ypač tuomet, jei dėvite raudonos spalvos drabužius…

Kalakutus šiandien pasaulyje valgo daugelis, tačiau juos ypatingai mėgsta amerikiečiai. Skaičiuojama, kad kasmet per Padėkos dieną jie suvalgo apie 45 milijonus kalakutų, per Kalėdas – 22 mln., o per Velykas – 19 mln.

Įkvėptas ūkio, Gian Luca žiūrovus nustebins originaliu receptu – maistingu kalakutienos dubenėliu.

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausiai į verdantį vandenį įdėkite kelis sultinio kubelius. Gerai išmaišykite ir įberkite ryžius. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir suverkite ant iešmelių. Tuomet ant puodo su verdančiais ryžiais uždėkite bambukinį puodą, ir į jį sudėkite iešmelius. Čia juos palikite 10-15 minučių.

Per tą laiką paruoškite garnyrą: smulkiai supjaustykite svogūną ir įdėkite jį kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Supjaustykite svogūnų laiškus, o mandolinos pagalba – morką ir agurką.

Į keptuvę supilkite žirnelius ir leiskite jiems truputį apkepti. Avinžirnius gerai nukoškite ir pradėkite ruošti padažą. Jam prireiks majonezo, garstyčių, smulkintų svogūnų laiškų bei krapų.

Galiausiai gabalėliais supjaustykite avokadą ir pradėkite formuoti dubenėlį. Į dugną sudėkite pjaustytas morkas, agurkus, avinžirnius. Supilkite kepintus žirnelius, o šalia jų pridėkite ryžius ir kalakutienos iešmelį. Pagardinkite viską avokadu, svogūnų laiškais, majonezo padažu ir daigais. Nepamirškite druskos ir pipirų.

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasiūlymas vykti į Kubą G. Butvilaitę pasiekė tinkamiausiu metu: „Man buvo tikrai negerai“

confident-noyce

Panevėžyje jaunuolių pramoga šokiravo vietinę piceriją: pareigūnai reagavo žaibiškai

confident-noyce

Mia – apie dabartinį mylimąjį ir praėjusių santykių klaidas: „Su metais antrai pusei keliu vis mažiau reikalavimų“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau