11 C
Panevėžys
Penktadienis, 16 balandžio, 2021

Šviežias derlius jau pasiekė parduotuvių lentynas

AutoriusJPFotoBENDROVĖS

Kartu su kalendoriniu pavasariu parduotuves pasiekė ir šviežias pavasarinių daržovių derlius. Po šaltos žiemos organizmą vitaminais praturtinti siekiantys gyventojai dairosi šviežių ridikėlių, morkų, kopūstų, salotų, o tikras pavasario hitas – švieži trumpavaisiai lietuviški agurkai. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, nors šiemet žiema buvo tikrai šalta, šviežių daržovių laukti neprireikė.

„Nuolat bendradarbiaujame su ūkininkais ir tiekėjais, kad savo pirkėjams šviežio derliaus daržovių galėtume pasiūlyti kiek įmanoma anksčiau. Šiais metais platų pavasarinių daržovių asortimentą siūlome jau nuo pirmosios kovo savaitės. Pastebime, kad pirkėjai jų tikrai labai pasiilgsta ir šviežias derlius kasmet sudaro didelę kasdienio pirkinių krepšelio dalį“, – sako V. Budrienė.

Paprastai pietinės šalys pirmosios sulaukia pavasario derliaus, dėl tenykščio šiltesnio klimato ir palankesnių gamtinių sąlygų daržovės ten sunoksta greičiau. Todėl tam tikrų rūšių šviežias daržoves pirkėjai gali rinktis dar prieš pasirodant jų lietuviškam derliui. Pavyzdžiui, šviežios morkos ar ridikėliai atkeliauja iš Italijos.

„Kuo įvairesnių daržovių siūlome visais metų laikais, tačiau Lietuvoje užauginto šviežio derliaus pasiūlą nulemia ir gamtos sąlygos. Todėl dalį šviežių daržovių importuojame iš pietinių šalių. Vis dėlto šiuolaikinės technologijos kai kurias daržoves leidžia jau pačioje pavasario pradžioje užauginti ir vietos ūkininkams. Tad jau pirmą kovo savaitę pirkėjams galime pasiūlyti lietuviškų agurkų, salotų ir pomidorų“, – teigia V. Budrienė.

Nutirpus sniegui ir pasirodžius pirmiesiems pavasario ženklams, šviežio derliaus paklausa išauga, o  po ilgo šaltojo laikotarpio gyventojai, pasak komunikacijos vadovės, labiausiai būna pasiilgę žalių lapinių salotų, ridikėlių ir lietuviškų trumpavaisių agurkų.

„Po šaltojo sezono gyventojai nori atgauti energiją ir papildyti valgiaraštį papildyti vitaminais, tad įvairios salotos tampa neatsiejama raciono dalimi. Žmonės renkasi ne tik lapines salotas, bet ir gardina jas šviežiais ridikėliais, morkomis, agurkais, taip pat paklausūs ir švieži kopūstai bei pomidorai“, – sako V. Budrienė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Maisto vartojimo tendencijos: ką europiečiai valgo pavasarį?

confident-noyce

Daigų augintoja iš Smilgių L. Lamauskienė: „Dabar pats metas sėti pomidorus“

confident-noyce

Sodininkystės ūkių savininkams obuolius parduoti trukdo COVID-19

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau