Šventės be streso – įmanoma? Šefas R. Bolgovas siūlo išmėginti vištų blauzdeles...

Šventės be streso – įmanoma? Šefas R. Bolgovas siūlo išmėginti vištų blauzdeles su kriaušėmis

JP / Organizatorių nuotr.

R. Bolgovas.

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, svečių laukiantys šeimininkai ima ieškoti patiekalų idėjų, kuriomis galėtų nustebinti svečius. Šiemet pastebima tendencija – gimines ir artimuosius vaišinti paprastais, daug laiko neatimančiais, tačiau gardžiais patiekalais.

„Dažnam iš mūsų šis laikotarpis – pats darbymetis. Jau nestebina, kad ruošimasis didžiosioms šventėms vis labiau asocijuojasi su vargais, o ne malonumu. Vis dėlto tie laikai, kai visą dieną turime praleisti virtuvėje, praėjo. Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako R. Bolgovas. Jis pažymi, kad vienas populiariausių ir daug vargo nereikalaujančių pasirinkimų – paukštiena, o ypač vištiena. Norintiems pagaminti ištaigingą, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą R. Bolgovas siūlo išmėginti keptas vištos blauzdeles be sąnario, patiektas su keptomis kriaušėmis.

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą – itin lengvai paruošiama vištiena neatims tokio brangaus laiko, kurį kiekvienas mieliau skirtų savo šeimai, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako žinomas šefas.

BIC

R. Bolgovo viščiuko blauzdelės be sąnario, užkeptos kriaušėmis

Keturioms porcijoms reikės:

Šviežių vištų blauzdelių be sąnario – 1 kg;

Druskos – 1 arbatinio šaukštelio;

Smulkinto česnako – 15 g;

Žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio;

Kriaušių – 4 vnt.;

Graikiško jogurto – 2 valgomųjų šaukštų;

Aliejaus – 40 g;

Mėtų – papuošimui.

Paruošimas:

Šviežias vištos blauzdeles be sąnario pamarinuojame su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais ir graikišku jogurtu. Pamarinuotas blauzdeles įdedame į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.

Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170 ° C ir kepame 40 minučių.

Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

AIK

AMES

Kraujo labaratorija

KTU

Basakojis

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.