Kaip gera savaitę pradėti su geromis naujienomis. O jei tos naujienos, susijusios su itin geromis maisto produktų kainomis, savaitės pradžia tampa dar puikesnė. Tad savaitę pradėsite gausiu pirkinių krepšeliu, o ir idėjų visos savaitės meniu tikrai netruks.
Gausiai apsipirkus – gausi patiekalų savaitė
Kai „Lidl“ parduotuvėse tiek nuolaidų, nenuostabu, kad iš parduotuvės namo grįšite pilnais krepšiais. Tad ką skanaus gaminti ir kuo palepinti šeimą šią savaitę?
„Lidl“ ekspertai siūlo tris gardžius ir paprastus receptus, kurie puikiai papildys darbo savaitės meniu. Blynai su grūdėta varške, lengvas silkės užkandis ir sotus bulvių bei sūrio apkepas puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Blynams su grūdėta varške jums reikės:
300 g grūdėtos varškės „Aistė“
70 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušinių
2 v.š. aliejaus
Cukraus (pagal skonį)
Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. Į masę sudėkite grūdėtą varškę, šliūkštelėkite truputį aliejaus.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir kepdami ant vidutinės ugnies pradėkite formuoti nedidelius blynelius. Iš abiejų pusių apkepkite juos tiek, kad gražiai paruduotų.
Blynus galite patiekti su uogiene, vaisiais ar jogurtu. Kartu nepamirškite pasimėgauti ir kvapnios kavos puodeliu. Mėgstantiems sūrius patiekalus, blynelius galima patiekti su lašiša, tačiau tokiu atveju į blynų masę reikėtų nedėti cukraus, o prie keptų blynelių patiekti porą riekelių lašišos.
Lengvam silkės užkandžiui pasigaminti prireiks:
Gardus ir sotus silkės užkandis – puiki pietų idėja skubantiems. Tad šis patiekalas ne tik greitai pasotins, bet ir neapsunkins. Šiam žydiškos virtuvės įkvėptam užkandžiui paruošti reikės vos kelių ingredientų.
1 pakelio silkių filė „Zigmas“
1 obuolio
1 svogūno
2 kietai virtų kiaušinių
2 v. š. aliejaus
1 citrinos
Druskos ir pipirių pagal skonį
Pradėkite nuo silkės paruošimo ir kiaušinių virimo. Pirmiausia silkės filė susmulkinkite. Į žuvies masę įdekite smulkiai pjaustytą arba tarkuotą obuolį, kuris patiekalui suteiks gaivumo ir švelnaus rūgštumo. Į tą pačią masę sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei išvirtus ir susmulkintus kiaušinius.
Masę pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Gerai viską išmaišykite. Galiausiai tepkite šią užtepėlę ant paskrudintos šviesos ar juodos duonos. Papuoškite žalumynais ir mėgaukitės skonių gausa.
Bulvių ir sūrio apkepui iškepti pasiruoškite:
4 dideles bulves
200 g čederio sūrio
30 g „Kauno grūdų“ miltų
60 g sviesto
400 ml pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas plonais griežinėliais. Į riebalais išteptą kepimo indą susluoksniuokite pusę pjaustytų bulvių.
Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui įpilkite pieną. Gautą mišinį pagardinkite druska ir pipirais ir maišykite, kol sutirštės.
Pusę šio mišinio pilkite ant pirmojo bulvių sluoksnio. Ant viršaus užbarstykite susmulkinto čederio sūrio, pasilikdami pusę kitam sluoksniui.
Tuomet viską pakartokite iš naujo, formuodami antrą bulvių, padažo ir sūrio mišinio sluoksnį.
Belieka uždengti indą folija ir kepti 45 minutes. Vėliau jį atidenkite ir kepkite dar 10–15 minučių, kol patiekalo paviršius apkeps ir paruduos.
Prieš patiekdami leiskite bulvių sluoksniuočiui keletą minučių atvėsti, papuoškite jį žalumynais
Skanaus!
