Specialistai atkreipia dėmesį į sveikatai žalingą gyventojų įprotį

Specialistai atkreipia dėmesį, kad per didelis druskos kiekis skatina lėtinių ligų riziką, todėl rekomenduojama jį riboti. Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atliktas tyrimas rodo, jog druskos žmonės Lietuvoje suvartoja per daug. 

Pasak medikų, vartojant daug druskos, didėja rizika susirgti inkstų, širdies ir kraujagyslių ligomis, taip pat didėja infarkto, insulto ir skrandžio vėžio rizika. Specialistai sako, jog bendras druskos kiekis maiste, įskaitant ir su rūkytais, sūdytais, konservuotais produktais bei duona, turėtų būti ne didesnis kaip vienas arbatinis šaukštelis per parą.

Vis dėlto, tyrimas rodo, kad lietuviai druskos suvartoja per daug. 7 proc. gyventojų beveik visada, net neragaudami, sūdo patiekalus, o papildomai druskos nesiberia tik du iš penkių žmonių.

Siekiant sumažinti druskos kiekį, mitybos specialistai pataria patiekalus gaminti patiems ir naudoti įvairius augalinius prieskonius. Kadangi daugiausia druskos žmonės gauna iš užkandžių ir kitų perdirbtų maisto produktų, specialistai pataria jų valgyti mažiau.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Pašliję santykiai“ su gamta mums gali atnešti dar daugiau pandemijų

erikas

Užfiksavo kaip pasaulyje keitėsi oro tarša COVID-19 karantino metu

erikas

Mokslininkai mano, kad koronaviruso plitimą galėjo paskatinti oro tarša

erikas

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau