Didėjantis vaisių, daržovių, uogų bei rankų darbo gaminių poreikis regione žinomos šeimos verslą, kurio prekinis ženklas „Vasaris“, privertė imtis nestandartinių sprendimų.
„Mes nesam tipinis prekybos centras. Skiriame daug dėmesio ir vystome konditerijos ir kulinarijos gaminių gamybą bei prekybą. Į tai – žmogiškuosius resursus, įrangą, technologinius ir valdymo procesus – investuojame nuolat. Jau dabar pirkėjai pas mus randa virš trijų šimtų rūšių vietoje gaminamų saldžiųjų kepinių – tortų, pyragų, saldžiųjų vyniotinių, bandelių, sausainių, garsiųjų ir pirkėjų itin vertinamų dėl kokybės ir gero skonio čeburekų, kibinų, mini bandelių su įvairiais įdarais, varškės spurgyčių ir kt.
Vietoje gaminame ir įvairius pusgaminius – lietinius blynelius su įvairiais įdarais, didžkukulis, žemaičių blynus – bei kulinarijos gaminius – vyniotinius, salotas, mišraines, troškinius, bulvinius blynus, vėdarus, apkepus, vegetarišką maistą ir pan. Pirkėjas gali rasti ir vietoje gamintų šaldytų gaminių – koldūnų bei virtinukų, – vardijo rankų darbo gaminius prekybos centro „Vasaris“ atstovė Miglė Gruzdenė.
Ir čia pat pridūrė, jog padidėjus vaisių, daržovių bei uogų ir rankų darbo saldžiųjų bei mėsos kepinių poreikiui reikėjo apsispęsti, ar didinti komandą ir toliau užtikrinti trumpąją tiekimo grandinę, kaip tai ir darė iki šiol, ar vis tik svarstyti apie plėtrą, investuoti į tam tikrus technologinius bei gamybinius procesus. Pasitarę šeimos nariai nusprendė nesiblaškyti, šią veiklos sritį perdavė ūkių atstovams.

Šeimos turgeliai populiarėja
„Vasario“ parduotuvėje įsikūrusio ir jau šiandien, pirmąją dieną, duris atvėrusio „Šeimos turgelio“ vadovas Irmantas Kunickas teigia, kad nuo vasaros jo šeimos ūkis jau bendradarbiavo su šiuo šeimos valdomu prekybos centru ir pastebėjo neeilinį poreikį būtent tiesiai į lentynas tiekiamoms uogoms, vaisiams bei daržovėms.
„Sakoma, kad sveikiausias maistas yra tas, kuris užaugintas šalia mūsų, tačiau tiesiogiai savo produkcija ir dideliu asortimentu prekiaujančių ūkininkų nėra daug, tad miesto žmonėms gauti produktų tiesiai iš ūkininkų rankų neretai tampa sudėtinga užduotimi. Būtent tokią galimybę turime mes – apjungėme nemažai regiono bei šalies ūkių ir juose užaugintą produkciją vežame tiesiai į „Šeimos turgelio“ lentynas, be tarpininkų“, – pasakoja I. Kunickas.
Šalia tokios produkcijos pasiūlysime ir importuotosios tiesiai iš pietinių šalių ūkių – mandarinų, apelsinų, citrinų, greipfrutų. Tokios produkcijos realizacijos terminas – itin trumpas, kadangi derlius bus skinamas gavus tik tiesioginį mūsų užsakymą.
Ūkių atstovas Irmantas teigia, kad pirkėjai jau nuo šiandien gali įsigyti ir daugybę raugintų bei marinuotų daržovių rūšių.

Nuolatinis judėjimas į priekį – nauda pirkėjui
Prekybos centro „Vasaris“ atstovė M. Gruzdenė paaiškino, jog „Vasario“ vystoma trumpoji maisto tiekimo grandinė, kai Aukštaitijos ūkininkų užauginti ar pagaminti produktai patenka tiesiai vartotojui į rankas, svarbi daugeliu aspektų.
Pirmiausia skatinamas tiesioginis mūsų regiono produkcijos pardavimas ir tokiu būdu gerėja mūsų krašto ūkininkų finansinė padėtis, o kartu ir konkurencingumas bei mažinama atskirtis nuo miesto. Pirkėjai išloš ir dėl kainos. Šeimos turgelio asortimente dauguma prekių – tiesiai iš „pirmųjų rankų“.
Beje, tai – ne vienintelė šios savaitės naujiena. Prekybos centras „Vasaris“ nuo ketvirtadienio kviečia ir į „Vasario“ parduotuvės vykdomą JUODOJO SAVAITGALIO tęsinį, kai gruodžio 5-8 dienomis bus galimybė įsigyti prekių su 20-70 proc. nuolaida, sudalyvauti gruodžio 6 d. Degustacijų popietėje ir tądien paragauti grilio meistrų ir „Vasario“ kulinarų komandos sukurto naujojo patiekalo – grilintų čeburekų „lazdelių“