11 C
Panevėžys
Sekmadienis, 18 balandžio, 2021

Sekmadienio pietums – išskirtiniai šonkaulių receptai

AutoriusJPFotoTV3

Sekmadienis – diena, kai galima atsiriboti nuo darbų, supančios rutinos ir skirti laiko puikiems pietums pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos, kaip pasigaminti nuostabius šonkaulius.

„La Maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius yra tikras grilio ekspertas ir mėsos žinovas. Taigi, šį kartą laidos žiūrovus jis nustebins gamindamas šonkaulius iš Iberijos kiaulienos. Juos pateiks su bulvių koše bei išskirtiniu padažu.

Iberijos kiauliena gali būti dar mažai girdėta ir ragauta. Tačiau mėsos žinovas Vylius papasakojo, kad ši mėsa ypatinga. Ji skiriasi skoniu ir struktūra, o tam įtaką daro ispaniškų kiaulių gyvenimas laisvėje ir mityba, nes jos ėda tai, ką randa. „Iberico kiauliena yra absoliučiai kitokia kiauliena, negu mes esame pratę“, – sakė Vylius ir ragino žiūrovus pargauti jos.

Šiai kiaulienai paruošti yra vienas labai svarbus ingredientas: „Cukrus, nes jis sudaro tokią žievelę, kuri neleidžia išbėgti sultims ir  mėsa toliau gali virti viduje“, – teigė Vylius.

Šonkaulių gaminimas dažnai kelia iššūkių, su kuriais susiduria net patys profesionalai. Vylius atskleidė, kad yra sugadinęs apie 500 kilogramų šonkaulių, nes viską darant reikia mąstyti, stebėti, užsirašyti ir nekartoti klaidų: „Per aukšta temperatūra, per drėgna mediena arba palikta mediena su žieve. Nuo tos medienos mėsa gauna juodą dūmą, kuris kepimo metu yra blogai“, – klaidas, kurias pats darė, vardino Vylius.

Nustebins ir kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis – jis gamins šonkaulius su žiediniu kopūstu.

„Geriausi bulvių traškučiai – keptas žiedinis kopūstas“, – sako šefas Tomas ir laidos žiūrovams pažers dar daugiau patarimų, kaip paruošti tobulus šonkaulius neįdedant labai daug darbo.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Grilinimo tendencijos Lietuvoje: sezonai išnyko, kepami net ir šakočiai

confident-noyce

Šefas V. Blauzdavičius: gardžius grilio patiekalus galime iškepti ir savo namuose

confident-noyce

Mokslininkai besiveržiančio Islandijos ugnikalnio lavoje kepė dešreles

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau