14.5 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 21 spalio, 2021

Šeimos restoranėlis Krekenavoje: „Tai kadaise buvo svajonė, o dabar – realybė“

AutoriusSAMANTA ILONYTĖFotoRIMVYDAS ANČEREVIČIUS
Nuotraukoje (iš kairės) Monika, Inga ir Mantvilė. Be jų, kavinėje darbuojasi ir dar dvi giminaitės – Rasa bei Martyna. Visos jos – daugiau ar mažiau atsidavusios kulinarijos pasauliui ir jo subtilybėms, todėl drauge įkūrė jaukią bei išskirtinę kavinę Krekenavoje.

Vos prieš mėnesį Krekenavoje atsidaręs restoranėlis „Laimė kartu“ jau priima gausų klientų antplūdį. Tai – jaukus šeimos verslas, kuriame dirba penkios giminaitės: seserys Rasa Marozienė ir Inga Župerkienė bei trys Rasos dukros Martyna (28 m.), Monika (24 m.) ir Mantvilė (23 m.) Martuzevičiūtės.

Nuo svajonės iki realybės

Pašnekovė Monika atskleidė, kad restoranėlio įkūrimas, tai – ilga generuota svajonė. „Viskas prasidėjo nuo mano mamos ir tetos. Jos visada mėgo gaminti maistą. Prieš keletą metų jos pradėjo gaminti užsakymus šventėms. Puikiai prisimenu, kaip visos susitikdavome ir svajodavome, kad būtų smagu atidaryti kavinę kartu. Tai kadaise buvo svajonė, o dabar – realybė“, – sakė mergina.

Monika Anglijoje yra baigusi kulinarijos studijas.

Monika Anglijoje yra baigusi kulinarijos studijas. Šią specialybę pasirinko ne veltui.

„Toks buvo mano tikslas, kad Anglijoje galėčiau įgyti naujų žinių, o grįžusi – kurti verslą kartu su šeima. Kol studijavau, mama su teta toliau tęsė verslą čia, priiminėjo užsakymus šventėms. Taigi, jau 4–5 metus turime savo klientų ratą. Na, o prieš dvi savaites jau atidarėme restoranėlį, kur pagaliau galime pasikviesti klientus pasėdėti ir gardžiai pavalgyti, atsigerti kavos, arbatos“, – pasakojo jaunoji kulinarė.

Kitos seserys gal kiek mažiau susijusios su kulinarija, tačiau vis tiek yra neatsiejama verslo dalis.

Skirtingi keliai suburia į vieną vietą

Kitos seserys gal kiek mažiau susijusios su kulinarija, tačiau vis tiek yra neatsiejama verslo dalis.

„Jaunesnioji sesuo Mantvilė baigusi diedetiką, tačiau ji – dainininkė, tad jos kitoks kelias. Na, o vyresnioji Martyna – kineziterapeutė. Nors visos užsiimame skirtingomis veiklomis, vis tiek susiburiame čia kartu dirbti, padėti viena kitai“, – tikino Monika.

„Laimė kartu“ pavadinimas sugalvotas ne veltui. „Mums gera būti kartu, viskuo dalintis, drauge kurti, todėl ir pavadinimas atitinkamas. Maisto gamyba yra tai, kas mus suburia kaip šeimą. Mes mėgstame sakyti, kad maisto gamyba yra būdas, kaip mes išreiškiame meilę. Aš visiškai realizuoju save čia. Manau, žmonės tai jaučia, nes visi pagiria, jog restoranėlyje labai gražu, jauku, skanu. Jie jaučia, kad viskas – iš meilės“, – pridūrė ji.

Vos prieš mėnesį Krekenavoje atsidaręs restoranėlis „Laimė kartu“ jau priima gausų klientų antplūdį.

Iššūkių nebijo

Paklausta, ar nebijojo atidaryti restoranėlio, kai vis dar siaučia koronavirusas, Monika tikino, kad jos nė nepagalvojo, jog verslas galėtų nepasisekti. „Mes jau turėjome savo klientų ratą, kuomet gamindavome užkandžius, patiekalus vakarėliams, privačioms šventėms, ir visi užsakovai laukė, kada atidarysime kokią kavinę. Baimės tikrai nebuvo“, – tvirtai dėstė mergina.

Taip pat ji pabrėžė, kad šeimos moterų negąsdina ir visai netoli esanti kita kavinė Krekenavoje. „Mes nuo jų skiriamės tuo, kad mūsų klientų ratas kitoks. Jie turi savo produkciją, o mes – savo. Aš manau, kad labai gerai, jog viename miestelyje yra net dvi maitinimo įstaigos, nes žmonės gali pasirinkti, kur pavalgyti. Konkurencijos nejaučiame“, – sakė Monika.

Restoranėlyje yra du meniu: skirtas šiokiadieniams ir savaitgaliams.

Nuo mėsiškų iki veganiškų patiekalų

Restoranėlyje yra du meniu: skirtas šiokiadieniams ir savaitgaliams.

„Darome ir vėlyvuosius pusryčius, darbo dienomis siūlome dienos pietus. Pagrindinis meniu toks, kur žmonės gali pasirinkti sudėtį… Gyventojai dabar valgo ne tik mėsą. Juk yra veganų, vegetarų. Aš pati vegetarė, todėl man buvo svarbu atsižvelgti į tokių žmonių poreikius. Pas mus beveik visi patiekalai gali varijuoti nuo mėsiško iki veganiško. Tereikia pakeisti kelis ingredientus. Stengiamės, kad būtų kuo daugiau daržovių. Visus patiekalus gaminame čia, net duoną kepame patys“, – pasakojo Monika.

„Stengiamės daryti viską kuo įvairiau, bet ir paprastai, kadangi reikia turėti omeny, kad Krekenava – kaimo vietovė, tad žmonės ne visada supranta „kitokius“ patiekalus. Kartais nugirstu replikų, kad „kiek galima tą mėsą valgyti, reikia ir kažką naujo išbandyti“. Man tokie žodžiai labai paglosto širdį“, – tikino mergina.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Su galimybių pasu – ir į tualetą: ant durų išvystas vaizdas sukėlė klausimų

confident-noyce

G. Nausėda vizitui pasirinko restoraną, kuris pasisakė prieš galimybių pasą

confident-noyce

Krekenavoje šaknis įleido Kalėdų eglė

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau