Kai žiemos dienos tampa vis šaltesnės, šiltas ir sotus patiekalas gali sušildyti ne tik kūną, bet ir sielą. Šį savaitgalį „Lidl“ siūlo pasigaminti gardų kiaulienos kumpio patiekalą, kuris sušildys ir praskaidrins net ir šalčiausią dieną.
Kiaulienos kumpio troškinys su anakardžių riešutais
Ieškote netikėto skonio sprendimo? „Lidl“ siūlo išbandyti kiaulienos kumpio troškinio receptą su anakardžių riešutais. Šis patiekalas sujungia sultingą mėsą ir švelnų riešutų traškumą, sukuriant puikų skonio ir tekstūros balansą. Neabejotinai jis greitai taps jūsų virtuvės favoritu!
Patiekalui pagaminti reikės:
1 kg kiaulienos kumpio
100 g anakardžių riešutų (lengvai pakepintų)
2 morkų
1 paprikos
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto medaus
3 skiltelių česnako
1 šaukštelio maltų imbiero miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejaus kepimui
Kiaulienos kumpį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir imbiero milteliais.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir apkepkite kumpio gabalėlius iki auksinės spalvos. Išimkite mėsą ir atidėkite.
Toje pačioje keptuvėje apkepkite supjaustytas morkas ir papriką, kol jos taps minkštos, bet išlaikys šiek tiek traškumo.
Į keptuvę įpilkite sojų padažo, įdėkite medų ir česnaką. Maišykite, kol medus ištirps, tada sudėkite mėsą ir anakardžius.
Viską troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol skoniai susijungs.
Kiaulienos kumpio troškinį su anakardžiais patiekite su ryžiais arba šviežiomis daržovėmis. Skanaus!