13 C
Panevėžys
Penktadienis, 25 rugsėjo, 2020

Salotų gaminimo paslaptys: 4 itin paprasti padažų receptai

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Salotos gaivus ir lengvas maistas, kai ir pačiam norisi būti lengvam. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė įsitikinusi: šio patiekalo skonį ir pagerinti, ir sugadinti gali padažas. Tad ji dalijasi salotų gaminimo paslaptimis bei keturiais paprastais padažų receptais.

„Kalbant būtent apie salotų padažus, pardavimai rodo, kad pirkėjai labiausiai pamėgę alyvuogių aliejaus ir citrinų bei medaus ir garstyčių padažus. Taip pat matome tendenciją, kad salotų padažų pardavimai labiausiai išauga vasaros sezono metu“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

B. Baratinskaitė dalijasi, kad tam, jog salotos dubenyje išliktų traškios, svarbu žinoti keletą taisyklių. Prieš gamindami salotas, žaliuosius lapus ir daržoves ar vaisius nuplaukite šaltu vandeniu. Geriausia – po tekančiu švelnia srove. Nuplovę daržoves ir salotų lapus būtinai nusausinkite – tam labai tinka popierinis rankšluostis ar įprastas virtuvinis rankšluostis.

„Ruošdami salotas būkite atsargūs gamindami padažą: jis gali salotas paskaninti, bet gali ir sugadinti. Todėl ruoškite jį itin kruopščiai ir stenkitės nepadauginti prieskonių“, – sako B. Baratinskaitė.

Balzaminis padažas

Jums reikės

180 ml alyvuogių aliejaus;

60 ml balzaminio acto;

1 šaukštelio medaus arba klevų sirupo;

1 šaukštelio mėgstamų garstyčių;

pagal skonį druskos, pipirų;

„Šios salotos puikiai tiks žalioms įvairių daržovių salotoms gardinti. Visus ingredientus sudėkite į stiklainiuką ar dubenėlį, uždenkite dangteliu ir gerai supurtykite iki vienalytės konsistencijos“, –  dalijasi B. Baratinskaitė.

Medaus ir garstyčių padažas

Jums reikės:

50 g medaus;

50 g Dižono garstyčių;

50 g citrinos sulčių;

50 g alyvuogių aliejaus;

pipirų, druskos pagal skonį.

Šį padažą tikrai drąsiai galima pavadinti amžinąja klasika. Sumaišykite medų ir garstyčias, gerai išplakite.

Supilkite citrinų sultis, suberkite druską, pipirus. Aliejų pilkite lėtai, plakdami šluotele.

Jogurtinis padažas

Jums reikės:

280 g tiršto graikiško jogurto;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto citrinų sulčių;

1 smulkiai sukapotos česnako skiltelės;

kelių šakelių smulkiai kapotų krapų arba kitų prieskonių žolelių;

pagal skonį druskos, pipirų.

Šis padažas labai paprastas ir greitai paruošiamas. Graikišką jogurtą, citrinų sultis, česnaką išplakite šluotele. Plakdami šluotele, po truputį supilkite aliejų. Padažą pagardinkite druska, pipirais, sukapotais krapais. Išplakite šluotele.

Citrininis padažas

Jums reikės:

100 ml alyvuogių aliejaus;

citrinos sulčių;

1 citrinos žievelės;

šaukštelio Dižono garstyčių;

smulkiai sukapotų česnako skiltelių;

0,5 šaukštelio druskos;

žiupsnelio juodųjų pipirų.

„Tai – klasikinis salotų padažas, kuris tiks įvairioms lapinėms salotoms ir daržovėms gardinti.  Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus aliejų. Išplakite šluotele iki balkšvos ar kreminės spalvos konsistencijos. Po truputį, plakdami šluotele, pilkite aliejų. Padažas turėtų tapti kremo konsistecijos“, – pataria „Maximos“ maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė.

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sena daržovė, nauji gaminimo būdai: ką dar gali pasiūlyti svogūnai?

confident-noyce

Trečdalis pasaulyje pagaminamo maisto – išmetama: šefo receptas iš dažniausiai nebenaudojamų produktų

confident-noyce

Gardūs patiekalai iš bulvių

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau