-0.5 C
Panevėžys
Šeštadienis, 20 balandžio, 2024

Prie kokių patiekalų tinka Chalapos paprika?

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Jei išgirdote sakant pavadinimą, chalapos paprika, neišsigąskit, tai ne kažkoks nežinomas augalas, o ta pati aitrioji paprika, kuri dar vadinama jalapenu. O svarbiausia yra tai, kad ši daržovė yra ne tik aštri, bet ir kupina gerą sveikatą palaikančių medžiagų. Dar reikia turėti omenyje, kad ne visa paprika būna vienodai aštri, pati aštriausia jos vieta – baltos spalvos membrana, nes joje yra daug kapsaicino, medžiagos, kuri turi antivėžinių savybių, stabdo bet kokių auglių susidarymą.

Kodėl yra naudinga į savo dienos valgių racioną įtraukti chalapos papriką?

Be visų pagirtinų šios paprikos savybių dar yra tai, kad ji gali padėti atsikratyti svorio pertekliaus., nes joje esantis kapsaicinas smarkiai pagreitina medžiagų apykaitą ir prigesina apetitą, taip pat jis sėkmingai numalšina migrenos keliamą galvos skausmą.

Puiku ir tai kad aitriosios chalapos paprikos turi antimikrobinių ir antibakterinių savybių bei turi sukaupusias gausias vitamino C atsargas, todėl jos ne tik apsaugo nuo peršalimo ligų, bet ir reikšmingai sustiprina imunitetą. Ši paprika taip pat yra turtinga ir vitaminu A, kuris palaiko gerą regėjimo būklę ir elastingą odą. Tad, ją valgydami, stiprinsite regėjimą, būsite visais atžvilgiais sveikesni ir niekada nepritrūksite energijos.

Kokių atsargos priemonių reikia laikytis, ruošiant papriką salotoms?

Medikai pataria kuo atsargiau elgtis su chalapos paprikomis, kai virtuvėje jas ruošiate kuriems nors patiekalams. Jei tenka jas susmulkinti salotoms, geriau mūvėti gumines pirštines, kad nenukentėtų rankų oda. Be to, dirbant su jomis reikia labai saugoti akis, kad netyčia nuo paprikos sulčių sudrėkusia ranka jų nepatrintumėte. Nes jeigu tai nutiktų, jūsų akys tikrai labai nukentėtų.

Kam geriau nevartoti aitriųjų paprikų?

Taip pat gydytojai nepataria aitriosiomis paprikomis maitinti vaikų, nes ir šiaip ne visi žmonės gerai priima aštrius maisto produktus. Tuo tarpu vaikų virškinimo sistema tebėra labai jautri, neužgrūdinta, todėl gali būti per daug šių pipirų dirginama, tad geriau nerizikuoti, kad mažiesiems neišsivystytų virškinamojo trakto ligos, dėl kurių paskui nereikėtų vargti ir suaugus.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Raktas į skaniausias salotas prie griliaus patiekalų slypi viename ingrediente: visam patiekalui suteiks gaivos

confident-noyce

Gydytoja dietologė mėsą siūlo dažniau keisti baltymingomis daržovėmis: šis karis nepaliks abejingų

confident-noyce

Švenčių stalas be liežuvio – kaip Velykos be kiaušinių: nustebinkite svečius gaiviomis salotomis

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau