Praktiški patarimai skaniausiems troškiniams pagaminti

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Orams toliau vėstant ir vis daugiau laiko praleidžiant namuose, norisi maisto, kuris būtų kvapnus, šiltas ir sotus. Tad TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas ir Vylius bei laidos viešnia Dovilė dalinsis troškinių idėjomis ir praktiškais patarimais, kad patiekalai būtų itin gardūs.

Dovilė, portalo lamaistas.lt redaktorė, sako mėgstanti ir gaminti, ir fotografuoti maistą, bet suktis ilgai virtuvėje jai nepatinka. Taigi, ji pasidalins genialiai paprasto patiekalo receptu. Dovilė gamins lašišos ir daržovių karį.

„Man labai patinka šis troškinys, nes jis stulbinamai greit pagaminamas. Su lašiša neskaniai pagamint galima tik vienu atveju –  ją pertroškinus. Lašiša dedama į troškinį paskutinė ir užtenka 4-5 minučių jai patroškint. Mėgstu spalvas, tad naudosiu moliūgą, paprik1, brokolį. Galite laisvai varijuoti su ingredientais“, – apie savo patiekalą pasakojo Dovilė.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, grilio ekspertas „Vylius Blauzdavičius“ gamins sotų troškinį su šonine, bet jam suteiks azijietiško skonio. Šio troškinio išskirtinumas, kad troškinama tik mėsa be jokių daržovių. Bulvės garnyrui bus patiekiamos atskirai.

„Kai troškinsite, neuždenkite dangčiu, reikia, kad skystis nugaruotų“, – pataria Vylius. Jis taip pat pademonstruos, kaip namų sąlygomis išsirūkyti šoninę.

Kitas nuolatinis laidos šefas Tomas Rimydis gamins triušio perloto su daržovėmis. Skamba gana egzotiškai, o skonis tiesiog neįtikėtinas!

„Perlines kruopas reikia nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu palikti per naktį išbrinkti. Jos suminkštės ir gaminimo procesas pagreitės. Kad kruopos įgautų daugiau skonio, pirmiausia, jas reikėtų apkepti ant sviesto kartu su prieskoniais ir mėsa, ir tik tada pilti sultinį bei troškinti“, – pataria profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Gardžios sumuštinių interpretacijos kiekvieno skoniui: su šaltiena, faršu ar krevetėmis

confident-noyce

Meksikietiškos virtuvės perlas gvakamolė: 6 netikėti faktai

confident-noyce

Išmesti nereikia naudoti – kur dėsite kablelį? 4 gardūs maisto likučių receptai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau