Per pertrauką namų biure lietuviai renkasi paruoštus pietų rinkinius

AutoriusJPFotoBENDROVĖS

Sausiui įgavus pagreitį, į karantino padiktuotą darbo ir mokslo iš namų ritmą grįžę lietuviai dairosi įvairesnių skonių, o taupydami laiką renkasi jau pagamintus pietus. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, auganti paruoštų pietų rinkinių paklausa pastebima per visą pandemijos laikotarpį, o pardavimai 2020 m. sausio–lapkričio mėn. išaugo beveik 30 proc.

„Nors karantinas, ypač pirmojo karantino pradžia, turėjo tam tikros įtakos pirkėjų įpročiams, duomenys rodo, kad, uždarius biurus ir mokyklas, pietų rinkinių kategorija tapo populiari tarp gyventojų – šios kategorijos paklausa išliko ir net augo. Jei lygintume 2020 m. sausio–lapkričio mėn. duomenis su praėjusių metų duomenimis, pastebimas pietų rinkinių pardavimų augimas maždaug trečdaliu“, – teigia V. Budrienė.

Kai reikia dirbti iš namų, taip pat padėti vaikams dalyvauti nuotolinėse pamokose – retas gyventojas randa laiko suktis virtuvėje. Todėl, norėdami sutaupyti laiko, jie renkasi alternatyvą – jau pagaminti pietų rinkiniai yra puiki išeitis. Patogu dar ir tai, kad šių gaminių galima įsigyti ne tik porcijomis, bet ir šeimyninėmis pakuotėmis.

Pirkėjai renkasi įvairesnius skonius

Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, siekiant atliepti išaugusią paklausą, pietų rinkinių kategorija nuolat plečiama – palyginti su 2019 m., asortimentas išplėstas daugiau nei dvigubai.

„Pirkėjai jau seniai plačiai pamėgo tradicinius patiekalus – tokius kaip Kijevo kotletai, šniceliai ar balandėliai, o vaikams itin patinka įvairiausi blyneliai. Tačiau pastebime, kad auga susidomėjimas ir troškintų kepenėlių su bulvių koše, šašlykų su ryžiais rinkiniais. Taip pat gyventojams siūlome net iš kelių rūšių makaronų patiekalų: ne tik pamėgtų spagečių su jautienos padažu, bet ir alternatyvų be mėsos: makaronų su mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais“, – sako V. Budrienė.

Pirkėjai dairosi ir restoranus primenančių, egzotika kvepiančių patiekalų, siekia racioną paįvairinti rytietiškais skoniais. Vienas pastaruoju metu vis labiau populiarėjančių pietų rinkinių – troškinta azijietiška vištiena. Azijos virtuvės patiekalai pasižymi stipriai išreikštu skoniu, kartu jie yra sotūs ir maistingi.

Komunikacijos vadovės teigimu, pietų patiekalų pasirinkimui įtakos turi ir metų laikas. Šaltuoju metų laiku išauga sotesnio, vadinamojo komfortiško, vaikystę primenančio maisto paklausa. Tuo tarpu pavasarį pirkėjai renkasi lengvesnius patiekalus ir salotas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.


PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Karantino metai užkūrė ugnį kepsninėse

confident-noyce

Kepimo bumas neslūgsta – kokie kepiniai dominuos mūsų virtuvėse šiemet?

confident-noyce

Druska konditerijos gaminiuose – netikėtas ingredientas skoniui subalansuoti ir paryškinti

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau