6.3 C
Panevėžys
Trečiadienis, 24 balandžio, 2024

Patiekalai, priminsiantys keliones po Italiją, Tailandą ir Meksiką

AutoriusJPFotoFREEPIK.COM

Ne vienas sako, kad bene labiausiai karantino metu ilgisi kelionių. Taigi, šį kartą TV3 laida „La maistas“ pakvies į tikras kulinarines keliones. Laidos šefai Tomas ir Vylius bei svečias Marius gamins tailandietiškus, meksikietiškus ir itališkus patiekalus.

Laidos svečias – Marius – tinklaraščio maistokeliones.lt autorius, sako, kad labai mėgsta keliauti ir gaminti, jis turi didelę silpnybę kokybiškam ir egzotiškam maistui. Taigi, jis nukels mus į Aziją. Marius pademonstruos, kaip pagaminti tradicinę Tom Jum sriubą, kurią įkvėpė kelionės po Aziją.

„Gaminsiu tailandietišką sriubą. Skirtumas nuo tradicinio varianto toks, kad gardinsiu ją kokosu pienu. Tailande ji būna skaidri. Sriubai reikės krevečių. Patariu jas naudoti su kiautais, nes kiautus dar panaudosim sultiniui pasigaminti. Pirmiausia, jį mums ir reikėtų pasiruošti“, – Marius pasakojo apie savo patiekalą.

„Baigus virti sriubą ją rekomenduoju pagardinti laimo sultimis. Tačiau labai svarbu laimo sulčių nespausti dar į verdančią sriubą, nes nuo karščio įgaus kartumo“, – patarimais dalinosi tinklaraščio autorius.

Kartu su nuolatiniu laidos šefu, istorinės virtuvės žinovu Tomu Rimydžiu keliausim į spalvingąją Meksiką. Tomas dalinsis savo asmenine istorija, nes būtent nuo Meksikos virtuvės jis pradėjo savo, kaip profesionalaus šefo, kelią. T. Rimydis gamins jo vaikų labai mėgstamą čili troškinį, bet ne su įprastai naudojama jautiena, o  su vištiena, ir tradicines tacos.

Kitas nuolatinis laidos svečias Vylius prisimins išsiilgtą Italiją. Jis nustebins – gamins ne tradicinę picą ar pastą, bet lauže keps bulves ir pateiks jas su specialiu tuno ir ančiuvių padažu.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Gydytoja dietologė atsakė: štai, kuriuose produktuose atrasite maistinių medžiagų lobyną

confident-noyce

Ne tik varlių šlaunelės ir sraigės: 2 greiti ir pigūs prancūziški patiekalai, kuriuos norėsite pakartoti

confident-noyce

Šiaulių „Jovaro“ progimnazijoje VMVT aptiko galimai slepiamą maistą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau