Panevėžio rajono kepyklos: „Žmonėms dabar svarbiausia duona kasdieninė“

Panevėžio rajono kepyklos: „Žmonėms dabar svarbiausia duona kasdieninė“

Samanta ILONYTĖ / "Tėvynės" nuotr.

Įsigaliojus karantinui tiek Panevėžyje, tiek visoje šalyje uždarytos parduotuvės, išskyrus maisto prekių bei vaistines. Kepyklėlės yra viena iš tų įstaigų, kurioms taip pat tenka mažiau darbo nei įprastai. Žmonės nebeperka konditerijos gaminių arba perka itin vangiai.

Pagrindinis kepyklose perkamas produktas yra duona ir batonas. Tai patvirtino Radviliškių kaimo kepyklos savininkė Audronė Kisielienė. Ji teigia, kad kaimo krautuvėlėje žmonėms neberūpi skanumynai, o žiūri, kaip tik gauti duonos kasdieninės. Taip pat moteris pabrėžia, jog kepykla dirba tik 50 procentų. „Darbai dabar tikrai nevyksta kaip įprastai. Dirbame puse pajėgumų, pagrinde su biudžetinėmis įstaigomis. Darbuotojai dirba kas antrą savaitę: vieną savaitę dirba vieni, kol kiti stovi prastovoj, o kitą savaitę – atvirkščiai“, – pasakoja A. Kisielienė ir guodžiasi, jog bent šitokiu būdu stengiasi nepadaryti darbuotojams skriaudos, kad visi turėtų bent kažkiek darbo.

Taip pat Radviliškių kaimo kepyklos savininkė atskleidžia, jog į kaimo krautuvėlę įleidžia tik po vieną klientą ir laikosi visų kitų higienos reikalavimų: nuolat dezinfekuoja patalpas, prašo klientų ateiti su kaukėmis, atėjus dezinfekuotis rankas.

A. Kisielienė.

BIC

Tokius pat reikalavimus taiko ir MB „Naminė duonelė“ kepyklos direktorius Vaidas Baranauskas. „Krautuvėlėje taikome naujus reikalavimus, kurie mums taip pat nauji: priimame tik po vieną žmogų, daug dezinfekuojamės, būtinai prašome, kad klientai ateitų su apsauginėmis kaukėmis ir kitomis priemonėmis. Džiaugiuosi, kad žmonės supratingi, mielai palaukia eilutėje už durų, kol kitas apsiperka“, – pasakoja V. Baranauskas ir atskleidžia, kad dabar žmonės kur kas dažniau atsiskaito kortele ir vengia grynųjų.

V. Baranauskas pasakoja, kad darbų apmažėjo, bet jie tikrai nesustojo. „Viskas daugmaž vyksta kaip įprastai, tik turgavietėse apstojo prekyba, tad ten mažiau prekiaujame, bet parduotuvėje viskas gerai. Darbuotojai kol kas irgi dirba įprastu ritmu. Iš viso mūsų yra šeši, tad kol kas neteko taikyti jokių prastovų ar kitų priemonių. Tikimės, kad ir nereikės, tačiau jei vis dėlto pamatysime, kad užsakymų ženkliai sumažės, teks bent vienam taikyti prastovas“ – atvirauja vyras.

MB „Naminė duonelė“ kepyklos direktorius taip pat pasakoja, jog suaktyvėjo internetinė prekyba. „Nors internetine prekyba užsiimame nuo pat kepyklos atidarymo, dabar pastebėjome ženklių užsakymų kiekio padidėjimą. Tačiau kai kurių kepinių internetinėje prekyboje teko atsisakyti, nes itin stringa „Omniva“ paštomatų darbas, o, pavyzdžiui, forminė duona galioja tik penkias dienas, tad atkeliavusi pas klientą ji jau gali būti sugedusi“, – pasakoja jis ir priduria, jog taip pat atsisakė šventinių duonos gaminių. Tačiau tai galioja tik kituose Lietuvos miestuose, į kuriuos produktus reikia siųsti. Panevėžyje viskas vyksta įprastai ir čia galima užsisakyti tiek forminės duonos, tiek šventinių gaminių.

Tuo tarpu „Ramygalos pyragai“ kepyklos direktorė Ernesta Kriaučiūnė tvirtina, kad gamyba ir pardavimai sumažėjo. Tačiau ji pastebi įdomią tendenciją, kad perkamiausias produktas – ragaišis. „Jam dabar aukso amžius“, – juokiasi moteris. Taip pat populiarūs duona ir batonas.

AIK

AMES

Kraujo labaratorija

KTU

Basakojis

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.