Panevėžio rajono kepėjai lašiniais patobulino tradicinę ruginę duoną

Panevėžio rajono kepėjai lašiniais patobulino tradicinę ruginę duoną

Arūnas MILAŠIUS (DELFI) / Lrytas.lt nuotr.

A. Kisielienė.

Vienas iš produktų Berlyne vykstančioje „Žaliojoje savaitėje“, kurį siūlo vokiečiams lietuviai – tai tradicinė ruginė duona, iškepta „teisingai“, pagal senovinę receptūrą.

Tačiau Panevėžio rajone esanti Radviliškių kaimo kepykla, sugebėjo patobulinti net šį gaminį – kepa su rūkytais lašinukais.

„Į parodą atvežėme tai, ką turime geriausio skaniausio ir sveikiausio. Vokiečiai myli lietuvišką duoną, nes pas juos tokios duonos, kokią kepame mes, nėra. Aš čia atvežiau ruginę duoną, kurią sunkiau iškepti nei labiau paplitusią kvietinę“, – aiškina kepyklos atstovė Audronė Kisielienė.

BIC

Ji sako, kad gaminiai rankų darbo, be konservantų ir dažiklių. Įmonėje dirba 47 žmonės. Pagrindiniai pardavimai savo krautuvėlėse, prekybos tinkluose.

„Teisingą ruginę duoną rauginame mediniuose kubiluose su savo raugu, be mielių. Anksčiau duona būdavo rupi. Mes irgi naudojame pilno grūdo miltus. Tai žmonės jau vertina“, – dėsto A. Kisielienė.

Vienas iš įdomesnių produktų, kurią šioje parodoje siūlo Panevėžio rajono įmonė, duona su lašinukais. Paruošiama tešla su raugu ir paliekama parai rūgti. Supjaustomi rūkyti lašinukai. Į tešlą jie įmaišomi kartu su česnakais ir pipirais. Kiek kepti priklauso nuo kepaliuko dydžio.

„Populiariausia duona pilno grūdo. Lietuviams patinka gaminys be įmantrių priedų, tik miltai, raugas, cukrus“, – aiškina profesionalė.

AIK

Kraujo labaratorija

NKC

JUKmedia

Lazy Monkey

Tattoo

NĖRA KOMENTARŲ

Atsakyti

JP.LT už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.LT pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.