22.4 C
Panevėžys
Pirmadienis, 27 birželio, 2022

Panevėžietės verslininkės sesės: „Mes susikūrėme savąją svajonę ir ją įgyvendinome“

AutoriusSAMANTA ILONYTĖFotoRIMVYDAS ANČEREVIČIUS
Panevėžietės sesės Akvilė (23 m.) ir Gedvilė (29 m.), nors dar jaunos, tačiau gyvenime jau matė daug.

Panevėžietės sesės Akvilė (23 m.) ir Gedvilė (29 m.), nors dar jaunos, tačiau gyvenime jau matė daug. Jaunėlė sesutė nuo 16-os ragavo modelio duonos, vėliau išbandė vizažistės kelią, o štai vyresnioji – beveik dešimtmetį praleido emigracijoje, vadovavo restoranui. Vis dėlto, abi susibūrusios į bendrą kumštį, nusprendė įkurti nuosavą verslą – kepyklėlę „Bakin’“, kuri daugeliui miesto gyventojų – jau gerai pažįstama.

Sesės – skirtingos, idėjos – bendros

„Po mokyklos stojau į Utenos kolegiją, kur baigiau kosmetologijos studijas. Vėliau dar baigiau vizažistės kursus, mėginau daryti makiažus, tačiau vis dėlto nusprendžiau šiuo keliu nežengti“, – apie savo darbo patirtį pasakojo Akvilė.

„Na, o aš po mokyklos išvykau mokytis į Angliją, bet taip jau nutiko, kad tarptautinio verslo studijos buvo ne man. Nusprendžiau pasilikti Anglijoje ir ten praleidau devynerius metus. Dirbau restorano vadove. Ten įgavau didelės patirties ir „užsiauginau gerą skūrą“, – atviravo Gedvilė bei pridūrė, jog didžiasias postūmis grįžti į gimtinę buvo ilgesys šeimai.

Sesės – labai skirtingos. Skirtingos ir jų gyvenimo patirtys. Viena jau turi nemažai darbo patirties maitinimo įstaigose, kitai įkurtas verslas – visiškai nauja sritis, ir, galima sakyti, pirmasis rimtas darbas, reikalaujantis išties daug pastangų.

„Savo ir bendro“

Pasiteiravus, kaip gimė idėja būtent kepyklėlės verslui, vyresnėlė tikino, kad noras turėti „kažką savo ir bendro“ jas lydėjo jau seniai. „Aš ilgą laiką dirbau kažkam kitam. O esu toks žmogus, kuris visuomet atsiduoda darbui 100 proc., todėl susimąsčiau, kodėl save atiduodu kažkam kitam, jei galiu tai padaryti dėl savęs“, – sakė ji.

Konditerija ir verslo kūrimas sesių gyvenime labai persipynė, kadangi generuodamos verslo idėjas, tuo pačiu metu lankė konditerijos kursus.

„Pagalvojome, kad kepyklėlių Panevėžyje tikrai yra, bet nėra tokios šiuolaikiškos, kurios požiūris į šviežų kepinį būtų kitoks. Mes labai norėjome, kad kuomet klientai pas mus ateina, jiems nė nekiltų mintis klausti „ar šviežia“. Todėl, mes ir dirbame nuo 5 val. ryto, kad čia viskas būtų šviežia, gardu ir kokybiška“, – kalbėjo mergina.

Tačiau Akvilės teigimu, verslo idėjų buvo visokių: ir rūbų parduotuvė, ir restoranas. „Visgi konditerija – mums buvo pažįstama sritis, todėl ties ja ir apsistojome.“

Akvilės teigimu, verslo idėjų buvo visokių: ir rūbų parduotuvė, ir restoranas. „Visgi konditerija – mums buvo pažįstama sritis, todėl ties ja ir apsistojome.“

Panevėžys – savas kraštas

Panevėžys – tai miestas, kuriame merginos užaugo, todėl, kad verslas bus įkurtas čia – nebuvo nė dvejonių. „Vis dėlto, ateityje tikrai norėtume plėstis ir atidaryti „Bakin’“ kepyklėles ir kituose miestuose“, – teigė jaunėlė.

„Čia juk viskas mums pažįstama. Žinojome, kad ir ši vieta, centre, šalia autobusų stotelės, yra strategiškai gera, todėl nereikėjo daryti papildomų tyrimų, ką būtų tekę daryti jei būtume kepyklėlę atidarę kitame mieste“, – sakė Gedvilė.

Versle: nuo kepimo iki bendravimo su klientais

Kepyklėlė Panevėžyje atsidarė praėjusių metų rugsėjį. Verslininkių tikinimu, įkurti įmonę nebuvo lengva. „Iš tiesų, viskas buvo iššūkis, nes tai – mūsų pirmasis verslas“, – paaiškino Akvilė.

„Atidarymo dieną mane kankino migrena, nes streso buvo labai daug. Pergyvenau, ar žmonėms patiks kepyklėlė, ar tiks interjeras ir t. t.“, – komentavo Gedvilė.

Merginoms ypač svarbu, kad jos ne tik vadovautų kepyklėlei, bet ir pačios aktyviai įsitrauktų į vykdomas veiklas: kepimą, darbą su klientais ir t. t. „Atėję žmonės dažnai stebisi, kad mes pačios, kaip vadovės, dar ir dirbame kepykloje, aptarnaujame klientus. Manau, labai svarbu, ne tik vadovauti, bet ir pabendrauti su klientais, pristatyti save. Reikia mokėti pabūti visose rolėse, nes niekada negali žinoti, kas gali nutikti. Juk darbuotojai gali susirgti ar nutikti kokia kita bėda“, – pasakojo 12-os žmonių komandai vadovaujanti verslininkė.

Pykčių – nėra

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog dirbti su sese – nėra lengva. Pykčiai tarp brolių, seserų – natūralus dalykas. Vis dėlto, Akvilė atskleidė, kad jos, nors ir skirtingos, visuomet priima viena kitos nuomonę. „Galbūt įtakos tam turi tas faktas, kad Gedvilė ilgai buvo emigravusi, todėl susiformavo didelis abipusis ilgesys viena kitai ir nekyla noras pyktis.“

„Apskritai, verslą vystyti kartu su sese – labai smagu. Juk dviese lengviau. Žinoma, turiu pabrėžti, kad versle – draugų nėra, tačiau mes viena kita labai pasitikime“, – dėstė Gedvilė.

„Apskritai, verslą vystyti kartu su sese – labai smagu. Juk dviese lengviau. Žinoma, turiu pabrėžti, kad versle – draugų nėra, tačiau mes viena kita labai pasitikime“, – sako Gedvilė.

Svarbu tikėti svajone

Na, o vyresnioji sesuo, turi patarimą jaunuoliams, svarstantiems apie savo nuosavą veiklą. „Man atrodo, kad jei žmogus turi aiškią viziją ir jis žino ko nori, svarbiausia tikėti ta svajone. Nedarykite to todėl, kad aplinkiniai tą daro. Darykite tą todėl, jog patys to trokštate visa širdimi. Mes susikūrėme savąją svajonę ir žinojome, ko siekėme. Taip pat svarbu paminėti, jog jei pirmasis verslas ir nepavyks, nereikia nuleisti rankų. Galbūt pavyks antras, galbūt trečias. Nepasiduokite! Geriau pabandyti ir žinoti nei vėliau gailėtis, jog niekada nepabandėte.“

Atotrūkis – vestuvių planavimas ir kelionės

Panevėžietės atviravo, kad nuo darbo, turint verslą, pabėgti sunku. „Dirbame dieną-naktį, nes, kai turi verslą – negali nuo jo pabėgti, tačiau, be abejo, turime įvairių veiklų, kuriomis užsiimame laisvesniu laiku. Mano pagrindinis užsiėmimas šiuo metu – vestuvių planavimas“, – atskleidė Akvilė, kuri aukso žiedus su mylimuoju ketina sumainyti šį rugsėjį.

„Aš šoku lotynų šokius, mokausi ispanų kalbos, skaitau knygas. Mėgstame su sese grilinti ir gaminti konditerinius gaminius: keksus, tortus. Mūsų bendras užsiėmimas – gaminti maistą. Mudviems patinka skaniai pavalgyti, o mano kelionės visuomet sukasi aplink skanų maistą (juokėsi). Visada planuodama kelionę žiūriu kur skaniai pavalgysiu, kur išbandysiu kažką naujo“, – sakė Gedvilė. Pasak jos, kelionėse neretai gimsta ir nauji receptai.

Vienas kumštis

Sesės už verslumo gyslelę kraujyje dėkoja ir tėvams, kurie joms iki šiol didžiausias ramstis. „Mūsų tėvai labai jaunatviški, todėl esame labai artimi, turime stiprų ryšį ir bendraujame kaip draugai“, – teigė Akvilė.

„Be abejo, jiems jaučiame ir labai didelę pagarbą, nes tėvams visuomet galima išsipasakoti, paprašyti patarimo dėl verslo ir ne tik. Mes kaip vienas kumštis. Tą verslumą perėmėme iš jų“, – pridūrė Gedvilė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Jaunosioms panevėžietėms kūrėjoms menas – gyvenimo centras

confident-noyce

Fotografuojantis inžinierius M. Karalevičius: „Vidinis fotografas parenka foną, spalvas, o inžinierius viską apskaičiuoja“

confident-noyce

Panevėžietė vaikų kineziterapeutė G. Vedaraitė apie tėvų daromas klaidas bei nemonotonišką darbą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau