Lietuviškos braškės jau išrikiuotos ant turgaus prekystalių. Pardavėjai neslepia, kad šiemet šios Lietuvoje užaugintos uogos – nepigios, tačiau nemažai pirkėjų, nė nesiderėję, už kilogramą moka ir daugiau kaip po 10 eurų, o už pačias pirmąsias nepagailėjo ir beveik 20 eurų, mat šiemet vėliau nei įprasta prisirpusių braškių buvo itin pasiilgę.
Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai atskleidė, ar už ankstyvųjų braškių kilogramą galėtų išleisti nemenką sumą.
Rasa:
Šiais metais dar neragavau braškių. Esu tik mačiusi jas ant prekystalių, kurios kaskart savo puikia išvaizda vilioja jų paragauti. Manau, kad kainos nėra tokios didelės, nes atitinka ir jų kokybę, ir yra pirmosios.
Danutė:
Braškes pirkau galbūt tik prieš porą metų, nes dabar jos nėra skanios, sveikos, kažkokios beskonės. Gaila, kad močiutės nebeatvyksta į turgavietes ir nebeprekiauja sveikomis ir šviežiomis braškėmis, tik ką tik nuskintomis iš savo daržų.
Merita:
Pamačiusi braškių kainas, noras dingo jas ir ragauti. Perku uogas iš patikimų ūkių ir žmonių, kurie, nustatinėdami kainas, galvoja ne tik apie save, bet ir apie kitus.
Rasa:
Džiaugiuosi pirmosiomis braškėmis. Jas ragavau prieš kelias dienas. Už kilogrąmą šių uogų uogas sumokėjau tik 4 eurus, todėl skųstis kainomis – negaliu. Žinoma, pačios skaniausios ir natūraliausios – tik iš savo daržo.
