Ūmios žarnyno užkrečiamosios infekcinės ligos protrūkis vaikų stovykloje Tauragės rajone kilo dėl galimai netinkamai ruošto maisto, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).
„Išplitimui galimai galėjo turėti įtakos maisto tvarkymo subjekte nustatyta kryžminė tarša gaminant patiekalus, netinkamai aprašyta ir neužtikrinta patiekalų gamybos technologija bei nepakankamas darbuotojų asmens higienos įgūdžių reikalavimų užtikrinimas“, – nurodė centras.
Jis taip pat pastebi, jog ligos plitimui įtakos galėjo turėti ir vaikų asmens higienos įgūdžių stoka.
Aštuoni vaikai stovykloje Tauragės rajone sunegalavo rugpjūčio pradžioje. Jie dėl įtariamo gastroenterito ir kolito buvo paguldyti į ligoninę.
Vėliau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai patikrinus stovyklai maistą tiekusią įmonę „Naujoji pasaga“, nustatyti darbuotojų ir bendri higienos pažeidimai.