NVSC: infekcijos protrūkis Tauragės rajone galimai kilo dėl netinkamai ruošto maisto

AutoriusbnsFotobns

Ūmios žarnyno užkrečiamosios infekcinės ligos protrūkis vaikų stovykloje Tauragės rajone kilo dėl galimai netinkamai ruošto maisto, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Išplitimui galimai galėjo turėti įtakos maisto tvarkymo subjekte nustatyta kryžminė tarša gaminant patiekalus, netinkamai aprašyta ir neužtikrinta patiekalų gamybos technologija bei nepakankamas darbuotojų asmens higienos įgūdžių reikalavimų užtikrinimas“, – nurodė centras.

Jis taip pat pastebi, jog ligos plitimui įtakos galėjo turėti ir vaikų asmens higienos įgūdžių stoka.

Aštuoni vaikai stovykloje Tauragės rajone sunegalavo rugpjūčio pradžioje. Jie dėl įtariamo gastroenterito ir kolito buvo paguldyti į ligoninę.

Vėliau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai patikrinus stovyklai maistą tiekusią įmonę „Naujoji pasaga“, nustatyti darbuotojų ir bendri higienos pažeidimai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Šiemet labdarai „Maxima“ perdavė daugiau kaip 1000 tonų maisto

confident-noyce

Inovacijos maiste: ekspertai dalinasi, ką valgysime ateityje

confident-noyce

Nebrangi ir skani egzotika: vis populiarėjantys persimonai tikrai nusipelnė tokios šlovės – gaminkite su jais salotas, ruoškite kiaulieną ir kepkite duoną

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau